Naboklage kan lukke trælast


Naboklage kan lukke trælast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MILJØLOV: Indehaveren af Kissendrup-virksomhed føler sig dårligt behandlet

KISSENDRUP: En skriftlig klage til Ullerslev Kommune fra en nabo kan føre til, at indehaveren af Kissendrup Lavpris Tømmerhandel, Kurt Segal, tvinges til at lukke sit lille succesrige firma efter kun godt tre års eksistens.

Naboen har klaget over, at der er for voldsom støj fra tømmerhandlen - især efter klokken 18 om aftenen. Og støjmålinger foretaget af miljøfolk viser, at støjgrænserne overskrides. Derfor har afdelingsleder i teknisk afdeling på Ullerslev Rådhus, Lars Kildelund, givet Kurt Segal et påbud, så hans firma i fremtiden ikke må modtage vareleverancer med lastbiler eller benytte sin truck før klokken syv og efter klokken 18 på hverdage.

- Det påbud kan koste min lille virksomhed livet. Der kommer træ med lastvogne fra Polen og de baltiske lande om aftenen eller tidligt om morgenen, og jeg er nødt til at pakke og læsse efter lukketid klokken 18. Så hvis ikke jeg får lov til at arbejde efter klokken 18 er min virksomhed dødsdømt, siger Kurt Segal, der er mere end rasende på den krakilske nabo og på Lars Kildelund, som ifølge Kurt Segal har sagt, at han da bare kan lukke i Kissendrup og flytte til industrikvarteret i Ullerslev, og at der i forvejen er rigeligt med trælastvirksomheder, som med glæde vil overtage Kurt Segals omsætning.

Det nægter Lars Kildelund at have sagt.

- Det er det rene digt og opspind, så måske var det en god ide, at Kurt Segal blev forfatter.

Nej, vi har bare fulgt reglerne i miljøloven. De regler vil Kurt Segal gerne gradbøje, men den går altså ikke. I øvrigt er det efter min opfattelse rimeligt, at vi som kommune gør opmærksom på, at et firma udvikler sig så kraftigt, at det kommer i klammeri med miljølovgivningen støjregler, hvorfor det er dumt at investere flere hundrede tusinde kroner i udvidelser. I stedet bør firmaet finde sig et andet hjemsted, og det må da meget gerne være i Ullerslevs industrikvarter.

Lars Kildelund gør opmærksom på, at Fyns Amt for et par år siden gav afslag på et lokalplanforslag, der skulle gøre det muligt for tømmerhandlen at udvide og bl.a. bygge en stor stålhal.

- Det var ikke kommunen, men amtet, der sagde nej. Når små virksomheder i landsbyerne bliver store, opstår der problemer, siger Lars Kildelund. Det er sket i Kissendrup, hvor vi også har fået mundtlige klager fra andre beboere.

Naboklage kan lukke trælast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce