Naboer om byggeri: - Det var altså ikke det I lovede

Byggeriet af de nye ungdomsboliger er så småt gået i gang. Men de første lejligheder skulle også have været klar lige efter studiestart. Det kommer ikke helt til at holde stik. Foto: Kasper Riggelsen

Naboer om byggeri: - Det var altså ikke det I lovede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerne omkring det nye campusbyggeri ved gymnasiet undrer sig: -Vi blev lovet 60 studieboliger, og nu får vi 100 lejligheder hvoraf kun nogle få er forbehold studerende, lød kritikken på borgermøde i går.

Nyborg: Selv om der var frugt på bordene, vand i glassene og musik fra Nyborg Vold ind gennem de åbne vinduer, var tonen ikke helt god, da Nyborg Kommune i går holdt borgermøde på rådhuset om en ny lokalplan for området ved den tidligere Frisengården overfor Nyborg Gymnasium.

De knap 20 beboere fra Sylleskovvej og Nordmarksvej, der var mødt frem, havde en masse små og store spørgsmål til byggeriet, og flere af dem blev tydeligt overraskede, da de opdagede, at mindre end en fjerdedel af de kommende boliger bliver forbeholdt studerende eller lærlinge. Hovedparten af boligerne kan lejes frit ud til alle og enhver.

- Hele dette projekt er jo blevet solgt til byen som studieboliger fortrinsvis til eleverne på Nyborg Gymnasium. Det står også flere steder i forslaget til lokalplan, at det handler om studieboliger. Vi startede med at få at vide, at der skulle bygges 60 studieboliger, og nu er der tale om noget helt andet, nemlig 100 boliger, hvoraf et fåtal er forbeholdt studerende, sagde en af de kommende genboer til de nye boliger, Mette Rudbeck, Sylleskovvej.

På mødet forklarede vicekommunaldirektør Søren Møllegaard, og direktør Nikolaj Røkjær fra firmaet Skankon, der sår for projektet, at der er lavet en aftale mellem ejeren og kommunen, der sikrer at de mindste boliger er forbeholdt studerende. Det drejer sig om 22 etværelses boliger eller lidt mindre end en fjerdedel af lejlighederne. Resten af lejlighederne er to-værelses og tre-værelses, og de er ikke forbeholdt studerende, og derfor kan de altså lejes ud til alle interesserede. Og det kom bag på naboerne.

- Vi kan altså ikke stille særlige betingelser for eksempel til lejernes alder på almindelige lejligheder, men det er da mest sandsynligt, at beboerne i boligerne bliver studerende. Eventuelt studerende, hvor to går sammen om en af de lidt større lejligheder, sagde Søren Møllegaard.

Kan det rykkes?

Byggeriet af første etape af de nye ungdomsboliger er allerede så småt begyndt. Fundamenterne til to af blokkene er snart færdige, mens man ikke er begyndet på den tredje blok i første etape endnu. Derfor blev der åbnet en mulighed for at rykke denne blok lidt væk fra de nærmeste genboer på Nordmarksvej. Det var Pernille Kehler, Nordmarksvej, der især efterspurgte muligheden for at få byggeriet lidt længere væk fra baghaven, men hun følte sig ikke meget klogere efter mødet, hvor det var uklart, om Skankon eller kommunen har tænkt sig at gøre noget ved den sag.

Mødet i aftes handlede om 2. etape af byggeriet, der omfatter to tre-etages blokke, en ny vej ind fra Frisengårdsvej mv.

Knud Alkærsig, Nordmarksvej, prøvede at samle stemningerne fra mødet med en sidste bemærkning:

- Byggeriet betyder enorme forandringer for os alle sammen, men vi håber på, at vi får det best mulige ud af det.

Nyborg Gymnasium var i øvrigt også tilstede på borgermødet med tre mand med rektor Henrik Vestergaard Stokholm i spidsen. Rektor var i gårsdagens avis ude med alvorlig kritik af Skankon blandt andet på grund af uenighed om de midlertidige boliger, studerende skal bo i, indtil de første rigtige boliger ved Campushaven er færdige. Men der var vist ingen dialog mellem de to parter i forbindelse med borgermødet.

Naboer om byggeri: - Det var altså ikke det I lovede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce