Når 11 mand kan bære én elmast ...

Her går det af sted med den sidste mast.
Foto: Ylimaz Polat

Når 11 mand kan bære én elmast ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Når 11 mand kan bære én elmast, hvor mange mand skal der så til ...

I Wørisfhøffersgade i Nyborg var der i går anledning til at opstille regnestykker, da folkene fra Nyborg Forsyning & Service A/S markerede den historiske dag, hvor elforsyningens sidste mast til luftledninger blev fjernet. Det omvendte rejsegilde tiltrak enkelte tilskuere, blandt dem Gunver Hougaard, der bor i Wørishøffersgade. Mens elfolkene gik i gang med at lægge masten ned, fortalte hun, at hun har fulgt arbejdet med at fjerne de gamle luftledninger og forsynet gaden med nye, moderne gadelamper.

- Det har været så spændende at følge arbejdet. Jeg har fået mange hyggelige samtaler med folkene. Og har fået flere af isoleringskopperne forærende. Jeg synes, det er blevet så flot med de nye lamper. De passer smukt sammen med husene, sagde hun.

Det blev da også til et knus til elektriker Bo Fonager Lindholm med tak for en god tid trods opgravede fortove, inden el-holdet hankede op i den omkring 200 kilo tunge mast for at bære den til oplagspladsen bag værkernes hovedkvarter på Gasværksvej og til pølser og en gang at drikke.

- Det styrker forsyningssikkerheden, at vi ikke længere har luftledningerne. Jordkabler er jo ikke udsatte under stormvejr, fortalte kabelmester Søren Oest-Jacobsen, der var med på bæreholdet.

Siden foråret har udskiftningen af de gamle master til luftledninger stået på, ikke kun i Wørishøffersgade, men også i Kronprinsensgade og Bredahlsgade.

Den mast, som folkene slæbte af med i går, var sat op i 1980. Men elforsyningen i området har været klaret med luftledninger i næsten 100 år.

El-holdet tog turen gennem byen i fin stil. Det vil sige - da man nåede rådhuset i Nørregade, var der flere, der gerne lige ville stryge sved af panden og skifte side under den uvante opgave.

- Nej, vi har aldrig før båret en mast helt hjem. Det er første gang, sagde Bo Fonager Lindholm.

Og altså også sidste gang, da al elforsyning til forbrugerne i Nyborg by nu er lagt i jorden.

Enkelte luftledninger forsyner dog her og dér endnu en tid noget gadelys.

Når 11 mand kan bære én elmast ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce