NFS går ikke på rov hos antenneforeninger


NFS går ikke på rov hos antenneforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Antenneforeningernes afslag på samarbejde om et superhurtigt fibernet i byen skuffer og irriterer bestyrelsen for det kommunalt ejede selskab Nyborg Forsyning & Service A/S.

På de betingelser, NFS stiller, vil et ja til samarbejde være et ja til at nedlægge foreningerne, mener Per Krohn Rasmussen, formand for Nyborg Almene Antennelaug, og Niels-Jørgen Hoffmann, formand for Skovparkens Antenneforening.

Det afviser NFS' bestyrelsesformand, byrådsmedlem Ib Spanggaard (K).

- Jeg er skuffet over den måde, det er blevet vendt på. Vi har ikke til hensigt at gå på rov. Foreningerne gør det jo udmærket. Da vi i oktober besluttede at tage bredbånd ind som forretningsområde, prioriterede vi højt, at der opnås en aftale med antenneforeningerne, siger han.

- Fibernettet skal ses som et supplement til de eksisterende antenneanlæg. Så længe deres anlæg er gode nok, skal der ikke graves unødigt nyt fibernet ned.

Ib Spanggaard forklarer, at i takt med at der bliver behov for en større båndbredde, lægger NFS fiberkabel ud. På den måde vil NFS ad åre kunne dække hele byens behov for fibernet.

Og han anser ikke forhandlingsmulighederne med antenneforeningerne for udtømte.

- Når formændene giver udtryk for, at de kan gå ind i samarbejde, hvis de to net kan supplere hinanden, så er det, hvad vi hele tiden har tilbudt. Så frem for, at de giver os en kold skulder, betragter jeg det som en åbning for forhandling, siger han.

NFS-bestyrelsesmedlemmet, byrådsmedlem Peter Jordhøj, (NYborgerne), erklærer sig irriteret over den udvikling, sagen har taget.

- Vi fik at vide, at antenneanlæggene ikke er så fremtidssikrede som et fibernet. Men det har aldrig været hensigten, at velfungerende antenneanlæg skal have konkurrence, siger han.

- Meningen er, at fibernettet kan benyttes af antenneforeningerne efter aftale, så de kan udvide deres interesseområde i at levere serviceydelser.

- Min personlige holding er, at vi ikke skal til at grave hele byen igennem, hvis antenneanlæggene er gode nok. Og vi skal ikke gå i gang med fibernet i større stil, hvis ikke det kan ske efter aftale med antenneforeningerne.

Antenneforeningerne har bedt NFS redegøre for, hvordan risikoen i investeringen i fibernet er organiseret i NFS. De frygter, at el- og varmeforbrugerne kommer til at betale det nye og for dem at se unødvendige net.

Det sker ikke, forsikrer Ib Spanggaard.

Det nye forretningsområde er udskilt i et selvstændigt regnskabsområde, hvor alle kan følge med i, hvordan det udvikler sig. Og de øvrige forsyningsområder yder ikke økonomiske driftsbidrag til fibernettet.

NFS går ikke på rov hos antenneforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce