NFS eksperimenterer med målerne


NFS eksperimenterer med målerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernaflæsning af el, vand og varme i Fynsvej Nord

NYBORG: Nyborg Forsyning og Service tager den nyeste teknologi i brug, når husene i Fynsvej Nord-udstykningen begynder at skyde op.

Det betyder, at det er slut med at læse vandmålere, elmålere og fjernvarme af.

Alle tallene suser direkte og automatisk ind på en database, så både forsyningsselskabet og den enkelte familie kan gå på nettet og følge forbruget.

I det enkelte hus står de forskellige målere i forbindelse med hinanden via trådløs kommunikation.

Fra huset og til nærmeste transformerstation sendes data med elnettet, og fra transformeren ryger de mange tal over på en internet-forbindelse.

Det lyder måske lidt teknisk, men fidusen er, at borgerne slipper for bøvlet med at aflæse målerne, og ikke mindst, at man kan følge forbruget time for time på internet og let sammenligne med tidligere års forbrug m.v.

Besparelser for brugerne

Det kan også være en fordel for forsyningsselskabet, som får mulighed for at kende forbrugernes vaner, når det gælder elforbrug og det kan være af betydning, når selskabet skal indkøbe strøm.

På længere sigt kan forbrugeren indrette sit elforbrug, så man bruger mest, når strømmen er billig.

Mange el-selskaber rundt om i landet arbejder med fjernaflæsning af målere, og formanden for NFS, byrådsmedlem Albert Pedersen (S) regner med, at alle husstande i byen på længere sigt skal have de nye målere.

NFS eksperimenterer med målerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce