Mysterie for millioner i Nyborg

Stur, stur nummer - det viser sig nu, at den økonomiske kanin, som politikerne i efteråret trak op af hatten for at få budgettet til at hænge sammen, er skrumpet noget i vægt - fra 40 til 24 millioner kroner.

Mysterie for millioner i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionsmidler fra NFS, der skulle have lunet i kommunekassen, er skrumpet med 16 millioner og efterlader hul i budgettet

Nyborg: Det mindede meget om tryllekunstneren og hans kanin, da Nyborgs politikere kort før kommunalvalget fik strikket et budget for 2010 og de efterfølgende tre år sammen.

Opgaven havde ellers set håbløs ud og oplægget til besparelser på serviceudgifterne mildt sagt skræmmende. Så mange drog et lettelsens suk, da det lykkedes at opnå et budgetforlig uden de helt store besparelser.

Med stor hjælp af tryllekunstnerens kanin - en pensionspulje på 40 millioner kroner i det kommunalt ejede forsyningsselskab, Nyborg Forsyning og Service (NFS), som selskabet skal betale de tjenestemænd, der gennem årene har optjent en livslang tjenestemandspension.

Sådan flytter man 40 mio.

Tryllekunsten bestod i at flytte disse 40 millioner kroner fra NFS’ kasse over i kommunekassen, mod at kommunen så til gengæld fremover skal udbetale pensionen til pensionisterne - altså en slags lånefinansiering, der skal afdrages over en årrække.

Og hokus-pokus - så hang budgettet for 2010 og de tre efterfølgende år sammen som det skulle, og alle partierne kunne koncentrere sig om valgkampen.

Nu har det så vist sig, at tryllekunstnerens kanin er skrumpet noget i vægt - i stedet for 40 millioner, vejer den kun 24 millioner kroner - højst.

For hvad ingen tilsyneladende var klar over i efteråret var, at næsten halvdelen af pengene - 16 millioner kroner - er bundet op på en policeopsparing. Og en sådan police kan ikke opsiges.

Derfor kan der kun løftes 24 millioner kroner fra forsyningsselskabet over i kommunekassen. Eller sagt på en anden måde: Der mangler 16 millioner kroner i, at budgettet hænger sammen over de fire år.

Det er mange penge, men der er ingen grund til panik, understreger borgmester Erik Christensen (S).

- Nej, nu tager vi det lige roligt, for i 2010 har vi ikke de store problemer med likviditeten. Men det er klart, at vi på et eller andet tidspunkt skal finde pengene, for de mangler jo på budgettet, siger Erik Christensen.

Mysterie for millioner i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce