Myndigheder blåstempler KK


Myndigheder blåstempler KK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Risikoen for større uheld er minimal på Kommunekemi i Nyborg, konkluderer ny rapport

NYBORG: Der er forsvindende lille risiko for miljøkatastrofer og større uheld på Kommunekemi.

Sådan lyder konklusionen i en ny sikkerhedsrapport, som tre offentlige tilsynsmyndigheder netop har godkendt.

Rapporten, som Kommunekemi selv har udarbejdet, fylder ti ringbind og er den mest omfattende i virksomhedens historie. Den beskriver det samlede risikobillede på - og lige uden for - virksomhedens anlæg på Lindholmvej.

Alle risici beskrevet

Og myndighederne er godt tilfredse med resultatet.

"Miljøcenter Odense vurderer, at alle relevante risici er beskrevet, og at der er taget tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger mod disse", hedder det bl.a. i godkendelsen, som Miljøcenter Odense har lavet sammen med Arbejdstilsynet og Nyborg Kommunes beredskabsafdeling.

På Kommunekemi bliver der i perioder oplagret betydelige mængder af brandfarlige væsker samt giftige, miljøfarlige stoffer.

Sikkerhedsrapporten påpeger, at det "værst tænkelige uheld" vil være en varmepåvirkning fra en brand i tromlelagrene i en af lagerhallerne eller fra en lækage i produktledingen.

Begge uheld vil kunne få dødelige konsekvenser "uden for hegnet", som det udtrykkes. Men:

"Sandsynligheden for, at dette sker, er for en brand én gang pr. 100.000 år," lyder det beroligende fra Miljøcenter Odense.

Borgere kan sove trygt

Mange nyborgensere har gennem tiden været nervøse for at have Kommunekemi indenfor byporten.

Men som forholdene er i dag, kan byens borgere sove trygt, fastslår myndighederne:

"Risikoen for, at et uheld på virksomheden udvikler sig, så det medfører alvorlige farer for personer uden for virksomheden og miljøet, er på nuværende tidspunkt på et niveau, som centeret kan acceptere," noterer Miljøcenter Odense i sin afgørelse.

Godt for salg

For Kommunekemi kommer godkendelsen af sikkerhedsrapporten på et meget belejligt tidspunkt.

Virksomheden bliver inden længe sat til salg af sin ejer - landets kommuner - og det blå stempel fra tilsynsmyndighederne er ikke uvæsentligt for den proces, vurderer administrerende direktør Carsten Fich.

- Det er selvfølgelig afgørende for os, at vi nu kan dokumentere, at vi har et højt beskyttelsesniveau for både mennesker og miljø. Det har vi hele tiden ment, var tilfældet, men nu har vi det sort på hvidt, siger Carsten Fich.

Direktøren håber samtidig, at rapporten kan være med til at udrydde, hvad der måtte være tilbage af lokal skepsis over for Kommunekemi.

-Vi har været til en lang eksamen, og vi har bestået. Nu kan alle se, at vi er en sikker virksomhed, mener Carsten Fich.

Myndigheder blåstempler KK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce