Arbejdsgruppe vil indkalde til møde om færgens fremtid i Nyborg i begyndelsen af oktober.

Nyborg: Selv om Nyborg Kommune har droppet planerne om Kulturfærgen Broen, er der stadig folk i Nyborg, der kæmper for at bevare færgen i byen.

Lørdag eftermiddag havde ejerne af færgen, en gruppe jyske forretningsmænd, indkaldt interesserede til møde på færgens vogndæk. Det resulterede blandt andet i, at man valgte en gruppe til at arbejde videre for færgen.

Meningen med mødet i oktober er at lodde stemnigen i Nyborg: Er der overhovet opbakning til at forsøge at bevare færgen i byen. Hvis ikke, slæbes Broen væk den 30. april næste år.

Det oplyser Palle Reimer i en pressemeddelelse efter mødet. Det var Palle Reimer og Jens Hald, begge byrådskandidater på listen Folkepartiet Nyborg, der for godt to år siden tog initiativ til at slæbe færgen fra Odense til Nyborg Færgehavn.

Siden tog kommunen over og fik Østfyns Museer til at lave et flot projekt for Kulturfærgen Broen. Et projekt, der blev skrottet i sidste måned af et enigt økonomiudvalg, efter massive protester mod især placeringen af færgen centralt i byen i skibets gamle leje.

Hvis der er stemning for at arbejde videre med "Broen", skal der dannes en forening og vælges en bestyrelse på det kommende møde, skriver Palle Reimer.

Men ind til da kan eventuelt interesserede i projektet henvende sig til Palle Reimer på palle.reimer.nyborg@gmail.com eller til Jens Hald jtkbyg@gmail.com.

Man kan også følge arbejdet M/F Broen på facebook-siden M/F Broen for og imod.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.