Mads Pedersen er ved at realisere sin drengedrøm om at blive murer. Det går så godt, at er han udtaget til DM i Skills

Mads Pedersen fra Herrested, der er i lære som murer hos byggefirmaet Dreier & Co. i Nyborg, gør det så godt i faget, at han har kvalificeret sig til DM i Skills. Kåringen af landets bedste lærlinge indenfor en række faglige uddannelser finder sted i Fredericia i løbet af de kommende dag.

Målet er at gå efter guldet og blive kåret som Danmarks dygtigste murerlærling, men Mads Pedersen er ydmyg nok til langt fra at tage det som en selvfølge. Han har derfor også været i skarp træning inden konkurrencen. Hans mester, Emil Vium fra Dreier & Co i Nyborg, har lovet at møde op i Fredericia, og skulle der være udfordringer undervejs, kan han også trække på landstræner Finn Pedersen, som har undervist alle deltagerne i den sidste uge op til DM på en træningslejr i Hjørring.

Mads Pedersen var som dreng ofte med sin far på arbejde. Haner murerarbejdsmand, og siden 7-års alderen,har Mads Pedersen været sikker på, at han ville være murer. Den drøm er han så godt i gang med at realisere. Og når han har høstet nogle erfaringer i faget som svend, kunne han godt tænke sig at blive mester med eget murerfirma.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

5
Anne er Danmarksmester: - Jeg er stolt og rørt

Anne er Danmarksmester: - Jeg er stolt og rørt

Jacob og Jacob tog DM-titlen

Jacob og Jacob tog DM-titlen