Debatten blomstrer på de sociale medier, efter at Fyens Stiftidende mandag kunne fortælle, at der er rejst tiltale i sagen om den omstridte mur i Teglværksskoven. Direktør afviser fortsat at udtale sig om anklagerne.

Nyborg: Den godt to meter høje mur i Teglværksskoven kan stadig få sindene i kog - og fynboerne til tasterne. Mandag kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod selskabet bag, Teglværksskoven ApS, for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Siden har debatten blomstret på det sociale medier, hvor der er meget delte meninger. Lige fra dyb forargelser over, at muren har fået lov til at stå så længe, til hovedrysten over, at sagen ender i retten.

Det siger anklageskriftet

Tegllværksskoven ApS er tiltalt med påstand om bødestraf for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven ved "på et tidspunkt i løbet af 2014 erhvervsmæssigt at have opført en cirka to meter høj og cirka 45 meter lang mur mellem en restaurant og en ferielejlighed til udlejning cirka 100 meter fra strandbredden på adressen Strandalléen 92 i Nyborg og dermed foretaget ændring i arealtilstanden mellem strandbredden og strandbeskyttelseslinjen og ved at have undladt senest den 1. oktober 2015 at efterkomme Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 10. juni 2015 om at fjerne muren.".Der nedlægges desuden påstand om tvangsbøder, hvis en ny frist ikke overholdes.

- Helt gak, at man ikke må lave en mur på sin egen grund, skriver Allan Holm Nielsen, mens Benny Lorentsen Rasmussen minder om, at nok ejer selskabet jorden. Men der er stadig love og regler, der skal overholdes.

I den aktuelle sag fastslog Natur- og Miljøklagenævnet allerede i 2015, at muren skal jævnes med jorden. Det blev også fastsat en frist, som ikke blev overholdt.

I stedet søgte det Odense-baserede selskab om lov til at erstatte muren med en hæk. Dispensationen blev givet for lidt over et år siden, men muren står der endnu. Fyens Stiftstidende ville gerne have spurgt selskabets direktør, Jes J. Petersen, hvordan det hænger sammen, men han afviser fortsat at svare på spørgsmål. Ligesom han ikke vil kommentere på anklagerne, der kan koste selskabet en femcifret bøde samt - ikke mindst - tvangsbøder, indtil forholdet er bragt i orden.

Muren står mellem Restaurant Teglværksskoven og en stor feriebolig. Ifølge forpagter Rasmus Kirk har mange nyborgensere fået den opfattelse, at det er restauranten, som nu bliver hevet i retten. Det er dog ikke tilfældet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
1
Igen, igen: Retssag om muren ved Teglværksskoven udsat

Igen, igen: Retssag om muren ved Teglværksskoven udsat

6
Omstridt mur: Selskab risikerer femcifret bøde

Omstridt mur: Selskab risikerer femcifret bøde

Anklager: Derfor har sagen om Teglværksskoven trukket ud

Anklager: Derfor har sagen om Teglværksskoven trukket ud