Multibibliotek på standby


Multibibliotek på standby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgruppen tager lang sommerferie - ingen aner hvornår byggeriet kommer i gang

NYBORG: Nyborgs store satsning, Multibiblioteket i DSB's gamle værksted, er sat på stand by.

Arbejdsgruppen, der forbereder det store projekt, har bevilget sig selv lang sommerferie, for der er ingen mening i at planlægge og forberede, når det er umuligt at sige, hvornår byggeriet kan komme i gang.

Det siger borgmester Jørn Terndrup (V), der er formand for arbejdsgruppen.

- Vi har besluttet at mødes igen til september, og er der ikke nyt på det tidspunkt, er der ingen grund til at mødes, siger borgmesteren.

- Der er ingen grund til at bruge energi på møder og beslutninger, som vi måske ikke kan bruge til noget som helst.

Ud af kurs

Byrådets oprindelige tidsplan blev slået ud af kurs, da energiselskabet Dong måtte opgive at blive introduceret på børsen. Finansministeren valgte at træde på bremsen med hensyn til Dong-salget sidste efterår på grund af uro og nedgang på børserne. Og der er fortsat ikke udsigt til, at det store energi-selskab kan sælges, selv om verdens børser har rettet sig noget.

Nyborg Byråd for længst har besluttet, at byggeriet af biblioteket er kædet sammen med salg af kommunens Dong- aktier, så derfor sker der altså ikke noget foreløbig. Salget vil muligvis indbringe helt op til 300-400 millioner for Nyborgs vedkommende. Selv om der skal betales 40 procent i afgift til staten, er der stadig mange penge tilbage, som i første omgang skal bruges til at nedbringe kommunens gæld - så der på den måde bliver luft i budgetterne til et multibibliotek til omkring 52 millioner kroner.

Oven i købet betyder statens stramme greb om kommunernes anlægsbudgetter yderligere usikkerhed. For når Dong-pengene en skønne dag havner i kommune-kassen, kan kommunen komme i den situation, at staten forhindrer, at kommunen bruger pengene. Det bekræfter borgmester Jørn Terndrup.

I Odense har politikerne besluttet at lade musikhuset bygge af private, hvorefter kommunen indgår en lang aftale om at leje sig ind i bygningen. Men den slags er ikke på tale i Nyborg:

- Vi har jo besluttet, at det er os, der skal eje det. Og det synes jeg, er en god beslutning, siger Jørn Terndrup.

Farvel til fitness

Som tidligere nævnt har usikkerheden om Multibiblioteket i DSB's værksteder allerede fået den konsekvens, at en mulig samarbejdspartner har trukket følehornene til sig.

I hvert fald var usikkerheden om tidsplanen en af grundene til at fitnesskæden Equinox for nylig meddelt, at de alligevel ikke vil være partner i biblioteks-projektet.

Equinox passede ellers ind i kommunens ønske om at det kommende multibibliotek skal leve i et samarbejde mellem offentlige og private aktiviteter, og at flere forskellige tilbud i og ved værkstederne kan være med til at gøre byens nye mødested mere levende og aktivt.

Men Jørn Terndrup konstaterer, at der nu er god til at lede efter en anden samarbejdspartner til multibiblioteket.

Multibibliotek på standby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce