Morgen på havnen: Vækket af kemilugt

Fortum i Nyborg lever af at behandle affald, og derfor kan det lugte lidt. Men virksomheden har ikke registreret særlige hændelser onsdag morgen, da beboere på Sydkajen i Nyborg vågnede op til en fæl kemi-stank. Arkivfoto: Michael Bager.

Morgen på havnen: Vækket af kemilugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg: Når man bor på Sydkajen i Nyborg, bør det være lyden af måger og en tøffende fiskekutter, beboerne står op til.

Men sådan har det ikke været flere morgener for blandt andre Annemarie Brøckner-Nielsen. Hun vågnede onsdag til en grim lugt af kemi, og sådan har det i øvrigt været flere gange på det seneste.

- Jeg blev vækket mellem klokken seks og halv syv af en fæl lugt. Jeg måtte forlade mit soveværelse, og jeg var godt rasende, siger Annemarie Brøckner-Nielsen.

- Og det er ikke den eneste gang, jeg er vågnet på den måde. Der har været tre til fire morgener her inden for den seneste tid, hvor det har lugtet grimt om morgenen, siger hun.

Onsdag morgen var vinden svag og i øst, og derfor mistænkte Annemarie Brøckner-Nielsen Fortum (det tidligere Kommunekemi) for at kunne være synderen.

Men på fabrikken, der jo ligger længere ude af fjorden, melder kommunikations-medarbejder Jesper Hansen hus forbi.

- Vi har været i dialog med borgere fra Sydkajen, og vores miljøchef har undersøgt sagen. Hos os har der ikke været registreret noget usædvanligt den pågældende morgen, så vi kan ikke have været anledning til generne på Sydkajen, siger Jesper Hansen, der understreger, at folk altid er velkomne til at kontakte virksomheden, når de mener, der er noget galt.

Nogle af de andre dage, hvor beboerne på Sydkajen har været generet af kemi-lugt, har vinden været i vestlige retninger, og dermed er Fortum i hvert fald helt ude af billedet som kilde til lugten.

Morgen på havnen: Vækket af kemilugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce