Minut for minut med Moras

Stiftstidendes Mogens Rasmussen løb halvmaratonen over Storebæltsbroen i tiden tre timer og seks minutter.
Foto: Sonnich Jensen.

Minut for minut med Moras

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidendes Moras, Mogens Rasmussen, journalist på Nyborg-redaktionen, var med i broløb et og rapporterede løbende fra turen.

Første rapport var opkald i mobiltelefonen klokken 12.35:

- Startområdet er en kæmpeplads, hvor der faktisk endnu ikke er kommet ret mange folk. Vi går lidt stille omkring her og lytter til noget soulmusik, de spiller for os. Og så har jeg mødt Ejnar og Kim, (naboer og bekendte, red.) som også skal løbe. Så vi sidder og hygger os.

Sms klokken 13.53: "Melding fra en meget lang tissekø i Halsskov. Her er som på en festival. Sol, høj musik, afslappede mennesker. Men hvor er bajerne?"

Sms klokken 15.41: "Røv og nøgler. Vi venter og venter og venter på starten. De hurtige har været klar mindst en halv time."

Mobilopkald klokken 16.02: - Så er starten gået. I teorien, i hvert fald. Jeg er i bageste gruppe, og der er åbenbart en flaskehals, så vi går fremad nærmest i begravelsestempo. Så der går nok 10 minutter ad den her støvede gedesti langs en skov i den tidligere bilfærgehavn. Forrest er de hurtige linet op, mens jeg er blandt de bageste af de bageste. Men så er chancen for at overhale nogen god, mens jeg ikke selv bliver overhalet!

Mobilopkald klokken 16,49: - Jeg er helt oppe på højbroen nu. Da vi først kom gennem startportalen, begyndte det at gå fint. Jeg er stadig i den bageste del med folk, der som jeg ikke er hardcore løbere. Jeg overhaler nu flere og flere, som nærmest går. Mange stopper op og fotograferer. Jeg lægger et tempo på 7,5 kilometer i timen, så redder jeg mig i land. Jeg løber langs rækværket og nyder udsigten. Temperaturen her er dejlig sval, og vinden giver et godt skub i ryggen. Så det er perfekt. Trafikken kører uden problemer. Og der bliver dyttet. Jeg løber sammen med Ejnar (naboen, red.) og Klaus Ursin, som også løber her sammen med sin løbemakker.

Mobilopkald klokken 17.23: - Jeg står lige under fyrtårnet på Sprogø. Flot. Løbemæssigt går det fint. Så det bliver et kort stop her. Humøret er højt. Jeg skal lige have rettet sokken i skoen, så går det ud på Vestbroen.

Mobilopkald 18.07: - Jeg er på den sidste del af Vestbroen. Holder fortsat de her 7-8 kilometer. Mange løbere er trætte. Ingen snakker. Jeg har det fint. Holder mit knæ, holder jeg til mål. Lige før Sprogø havde jeg lidt af en krise. Hvorfor jeg svedte helt vildt, ved jeg ikke, men jeg kunne længe ikke se noget, fordi sveden løb ned i øjnene. Men så førte Ejnar mig et stykke vej. Men nu går det helt fint.

Mobilopkald 18.21: - Jeg har indhentet og overhalet Ejnar nu. Jeg havde gemt en Raider-chokolade, som jeg måtte have, da det hele var lidt surt, bukserne strammede og skoene klemte. Det hjalp. Der står 16 kilometer nu, så det er helt sikkert: Jeg kommer ikke med bussen hjem.

Og igen klokken 18.48: - Så er jeg på vej langs golfbanen på Slipshavnsvej i skygge af træerne. Her er bare fint at gå. Ingen løber mere. Jeg er i mål om et kvarters tid.

Sidste opkald 19.08: - Jeg er i mål. Jeg har ikke set Ejnar, så jeg vandt det lille naboopgør. Jeg gik fra golfbanen indtil opløbsstrækningen. Så jeg havde kræfter til en spurt. Jeg kom løbende i mål. Jeg har det fint. Alt gik efter beregning.

Minut for minut med Moras

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce