Mink-naboer klager over kommunen

Beboerne, der har udsigt til at blive naboer til en ny minkfarm, har længe kæmpet imod. Nu klager de over kommunens sagsbehandling. Arkivfoto.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Mink-naboer klager over kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Kommunen optræder som rådgiver for minkfarmeren, siger naboer og klager til Statsforvaltningen

Skellerup: - Kommunens folk fungerer de facto som rådgivere for landmanden. Vi føler ikke, vi får den samme rådgivning og vejledning.

Blandt andet sådan skriver en gruppe borgere, der har udsigt til at blive naboer til en minkfarm ved Skovhavevej nær Skellerup.

Sagen om minkfarmen er endnu ikke afgjort, men alligevel føler naboerne til ejendommen, at de har fået alt for dårlig behandling af kommunen under sagsbehandlingen.

Klagen er sendt videre til Statsforvaltningen, som er en slags "overdommer" for kommunerne. Dog slår kommunen med det samme fast, at klagen til Statsforvaltningen ikke får nogen opsættende virkning for selve behandlingen af landmandens ansøgning om at etablere minkfarmen.

"Vi oplever, at forvaltningen ved borgermøde i Skellerup 23.5. er fremkommet med misvisende og mangelfulde udtalelser om en række forhold vedr. minkfarmen, herunder: Smitterisiko mellem mink og husdyr, konsekvenser og behandling af klager over måger, forhold vedr. størrelsen på køretøjerne, der anvendes til transport," står der blandt andet i klagen.

Vicekommunaldirektør Søren Møllegaard er leder af kommunens tekniske forvaltning, og han mener ikke, kommunen har gjort noget forkert i sagsbehandlingen om minkfarmen:

- Vi er selvfølgelig ikke enige i de ting, der fremføres i klagen. Vi prøver at administrere loven, som den er, siger Søren Møllegard.

Sagen om minkfarmen er udskudt, fordi Miljøstyrelsen har varslet, at man er på vej med en nye regler for lugt­gener og afstandskrav, når det handler om mink.

Samtidig med klagen til Statsforvaltningen har mink-naboerne skrevet et åbent brev til medlemmerne af Nyborg Byråd. Find brevet på www.fyens.dk.

Mink-naboer klager over kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce