Minister til Ahrendtsen: O.k. at beholde somaliske piger på skolen

Der ok at lade Ruweyda (tv) og Roda Abdisalan Hussein fortsætte i skolen, selv om familien står til udvisning. Det fastslår undervisningsminister Merete Riisager (LA) i et svar til Alex Ahrendtsen. Foto: Michael Bager

Minister til Ahrendtsen: O.k. at beholde somaliske piger på skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 6. december krævede folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) svar fra minister på, om rektor på Nyborg Gymnasium Henrik Vestergaard Stokholm handlede korrekt ved at lade 10. klassepigerne Roda og Ruweyda Abdisalan Hussein fortsætte deres skolegang. Nu er der kommet svar.

Christiansborg: - Kan en rektor se stort på Udlændingestyrelsens afgørelse, og hvilke følger mener ministeren, at dette bør have for hans ansættelse?

Sådan lød slutningen af det paragraf tyve-spørgsmål, som det fynske folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) stillede til undervisningsminister Merete Riisager (LA) for en uge siden.

Det skete, efter at Fyens Stiftstidende havde fortalt historien om familien Abdisalam Hussein fra Nyborg, der har fået inddraget sin opholdstilladelse. Og om, hvordan rektor på Nyborg Gymnasium Henrik Vestergaard Stokholm valgte at lade familiens to piger fortsætte i 10. klasse, selvom kommunen havde krævet, at de blev taget ud af skolen.

Nu er der kommet svar fra undervisningsministeren, som i korte træk afviser at kommentere på rektorens ageren. Herunder, hvilke konsekvenser, det bør have for hans ansættelse. Det sker dog med følgende tilføjelse:

- Jeg har naturligvis en klar forventning om, at skoleledere og rektorer overholder gældende love og regler.

Ministeren skriver også, at lovgivningen ikke siger noget om, at man skal have opholdstilladelse som betingelse for optagelse i forhold til 10. klasse.

- Der er heller ikke i den lovgivning, der gælder for elever i 10. klasse, hjemmel til at bortvise en elev, fordi elevens opholdstilladelse bortfalder, skriver Merete Riisager i sit svar til Ahrendtsens spørgsmål.

Sådan lød Alex Ahrendtsens spørgsmål til ministeren
Hvad er ministerens holdning til, at rektor på Nyborg Gymnasium vil trodse Udlændingestyrelsens afgørelse om afslag på ophold til en somalisk familie, der skal forlade landet, som medfører, at børnene ikke har ret til skolegang og undervisning på gymnasiet, og mener ministeren, at en rektor kan se stort på Udlændingestyrelsens afgørelse, og hvilke følger mener ministeren, at dette bør have for hans ansættelse?

Må opklares

- Ministeren siger jo to ting, konkluderer Alex Ahrendtsen.

- Hun siger jo, at rektor skal overholde reglerne, så er det ligesom slået fast.

- Men så siger hun til sidst i svaret også, at hun vil afvente svar fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Så det må vi afvente, for der er behov for opklaring, siger Alex Ahrendtsen til avisen.

Minister til Ahrendtsen: O.k. at beholde somaliske piger på skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce