Minister besøger jobcenter

Borgmester Muhs (V) og viceborgmester Ejlertsen (S) - her fanget ved en tidligere begivenhed - tager torsdag imod beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der kommer til Nyborg for at indvie et nyt praktikpladsinitiativ på Jobcenter Nyborg. Foto: Michael Bager

Minister besøger jobcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen lægger torsdag vejen forbi Nyborg for at indvie nyt tiltag, der skal sikre flere unge en praktikplads.

Nyborg: Formålet er ædelt, og derfor er deltagerne fra toppen af dansk politik, når Jobcenter Nyborg på torsdag indvier et nyt tiltag, der skal hjælpe unge under uddannelse med at få en praktikplads.

Nyskabelsen har fået navnet Praktikpladsen Nyborg, og snoren bliver klippet af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen under overværelse af borgmester Kenneth Muhs (V) og viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S).

- Formålet med Praktikpladsen Nyborg er matche de unge og voksne, der ønsker en praktikplads, med virksomheder, der mangler lærlinge, siger Vibeke Ejlertsen, der også er formand for beskæftigelsesudvalget, hvor praktikplads-idéen er undfanget.

- Jeg er superglad for, at det er lykkedes og bliver positivt modtaget. Vores udvalg har kæmpet hårdt for, at vi kan lave et match mellem lærlinge og virksomheder, for jeg har været træt af at høre fra virksomheder, at de mangler lærlinge og elever, og samtidig høre de unge sige, at ingen vil have dem. Sådan set er det jo på ingen måde et kommunalt anliggende, men vi har valgt at gå ind i det her, fordi vi mener, det er vigtigt, ellers kommer vi til at mangle lærlinge i en grad, vi næsten ikke kan forestille os.

Praktikpladsen Nyborg er et samarbejde mellem Nyborg Kommune, uddannelsesinstitutioner og virksomheder og henvender sig til alle uddannelsessøgende, der mangler en praktikplads, og til virksomheder som har behov for praktikanter/lærlinge.

Jobcenter Nyborg lægger kvadratmeter til praktikpladsen, som holder åbent tre dage om ugen fra klokken 14-16. I åbningstiden bliver Praktikpladsen Nyborg bemandet af medarbejdere fra uddannelsesinstitutionerne og virksomhedskonsulenter/sagsbehandlere fra Jobcentret.

Tiltaget er endnu så nyt, at politikerne i Beskæftigelsesudvalget ikke har sat måltal op.

- Lad os nu først få det skudt i gang. Lige nu er det vigtigste at få skabt et rum, hvor unge og virksomheder kan mødes, siger Vibeke Ejlertsen.

Indvielsen finder sted torsdag 31. august 2017 kl. 9.30.

Minister besøger jobcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce