Mindst to borgmestre er klar


Mindst to borgmestre er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

valg: Jørn Terndrup og Erik Christensen genopstiller - Refslund overvejer

ØSTFYN: Når "sammenlægningsrådet" for den kommende Østfyns Kommune træder sammen i januar 2006, vil der sandsynligvis sidde mindst to borgmestre omkring bordet.

Både Ullerslevs Erik Christensen (S) og Nyborgs Jørn Terndrup (V) har lyst til at fortsætte i politik, når de små kommuner nedlægges.

Og måske sidder alle tre nuværende borgmestre der, for Ørbæks Kaj Re fslund (V) afviser ikke, at han søger genvalg. Men han har endnu ikke gjort sin stilling op.

- Jeg er helt sikkert klar til en ny periode, siger Jørn Terndrup uden betænkningstid.

- For jeg synes, det er været meget spændende at være med i det politiske arbejde.

Jørn Terndrup havde ikke haft med politik at gøre, da han stillede op i 2001 og fik et så flot valg, at han røg lige ind i borgmesterstolen, hvor han skubbede Socialdemokraterne ud efter over 80 års uafbrudt styre.

Borgmester Erik Christensen har været med noget længere, men han er ikke blevet træt af politik.

- Jeg vil gerne fortsætte i politik efter kommunesammenlægningen, siger Ullerslevs borgmester, der havde et fantastisk valg i 2001 med mere end 1100 personlige stemmer.

Hver tredje vælger i Ullerslev stemte personligt på Erik Christensen.

I socialdemokratiske kredse på hele Østfyn hviskes der om, at Erik Christensen vil være et godt bud på partiets kommende borgmesterkandidat i den nye, store kommune.

Men han afviser, at han har fået henvendelser i den retning.

- Jeg stiller mig til rådighed for partiet. Og er der nogen, som foreslår mig som spidskandidat, vil jeg ikke afvise det. Men det er jo op til partimedlemmerne at bestemme hvem, der skal stå hvor på stemmeseddelen.

- Men jeg går ind i det her uden bagtanker. Det handler ikke om "Erik Christensen", men om den kommune, vi får bygget op, siger han.

Der er valg til "sammenlægningsrådet" for den nye storkommune næste år. Rådet skal fungere i 2006 sideløbende med de eksisterende byråd i de "gamle" kommuner.

Først i 2007 bliver det alvor for de nye kommuner - og så bliver sammenlægningsrådene til rigtige byråd.

Mindst to borgmestre er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce