12-årige Mikkel Bredal Larsen fra Nyborg går til svømning fem gange om ugen. I weekenden deltog han sammen med cirka 300 andre børn og unge i Nyborg Årgangs Cup, hvor de mange timers hård træning skulle omsættes til resultater.

Nyborg: Der er skruet godt op for musikken og lyskeglerne, da eftermiddagens første finalister bliver præsenteret én for én. Det er lørdag, og rundt omkring det ene bassin i svømmehallen står en kødrand af mennesker. Alle er de kommet for at følge med i Nyborg Årgangs Cup 2018, hvor cirka 300 svømmere fra hele landet dyster mod nogle på deres egen alder.

Imens går 12-årige Mikkel Bredal Larsen fra Nyborg og venter på, at det bliver hans tur. Han har været i aktion samme formiddag, hvor han skulle forsøge at kvalificere sig til finalen i 50 meter brystsvømning og 50 meter fri. Begge dele lykkedes, og om mindre end en time skal deltage i sin første rigtige finale.

Nyborg Årgangs Cup

Nyborg Årgangs Cup var arrangeret af Nyborg Svømmeklub og varede fra fredag til søndag. Cirka 300 børn og unge fra hele landet deltog i stævnet, hvor klubben havde gjort noget ekstra ud af at skabe en festlig ramme. Inklusiv lys, lyd, røg og officiel indmarch for dommerne.Klubkammeraterne havde indøvet kampråb og bidrog dermed til stemningen.

Modsat de almindelige svømmestævner dystede deltagerne alene mod andre på deres egen alder. Det gør det alt andet lige nemmere at nå frem til en finale.

- Jeg kan mærke, at det kildrer i maven, fordi jeg er spændt. Hvis jeg ikke får mindst en tredjeplads bliver jeg skuffet, siger Mikkel Bredal Larsen, der svømmede i andenbedste tid i sin favoritdisciplin, 50 meter bryst.

Han satte samtidig ny personlig rekord på 38,49 sekunder, men selv er han overbevist om, at han kan toppe sin præstation i finalen, når alle holdkammeraterne hepper fra deres plads på den ene langside.

Sidste udkald

Cirka en halv time før finalen indfinder han sig i det såkaldte "last call room". Et areal bag det sorte tæppe, hvor deltagerne gør sig klar og får besked på, i hvilken rækkefølge de skal gå ind.

Mikkel Bredal Larsen hopper lidt på stedet og tager skiftevis badehætten af og på, indtil han og konkurrenterne bliver bedt om at sætte sig på en række plastikstole, der er sat op lige ved indgangen.

Han har gået til svømning i seks år og træner ikke mindre end fem gange om ugen. Om fredagen er det både morgen og aften, og det er nu han skal bevise, at de mange timers hård træning kan omsættes til resultater. Klarer han sig godt her, vil han samtidig tage et stort hop op ad den nationale rangliste for B-holds svømmere fra hans årgang - noget, han følger nøje med i.

Klokken cirka 17 er tiden inde til at han kan træde gennem den lille åbning og ind i til menneskehavet, der venter på den anden side. Få minutter senere er det hele overstået, og Mikkel Bredal Larsen kan tilfreds give en high five til sin nærmeste konkurrent.

Ikke bare lykkedes det ham at få en sølvmedalje i sin første rigtige finale, han barberede lidt over et halvt sekund af sin egen rekord. Med medaljen om halsen kan han trække sig lidt tilbage og samle kræfter. Dagen er nemlig langt fra slut endnu for den unge svømmer. Forude venter finalen i 50 meter fri og holdkonkurrencen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.