Midt i Nyborg: Garager bliver til 25 rækkehuse

Byggeriet på Folmers Transports grund ved Knudshovedvej i Nyborg omfatter 25 rækkehuse og dette nye forhus ud mod vejen. Det hele er tegnet af Harrebek Arkitekter i Nyborg.

Midt i Nyborg: Garager bliver til 25 rækkehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne siger ja til lokalplan, der baner vejen for 25 rækkehuse og et nyt byhus på en stor grund ved Kundshovedvej. Naboer protesterer fordi de mener, der bygges for højt og for tæt.

Nyborg: Nu er vejen næste banet for et nyt stort boligbyggeri centralt i Nyborg.

Det handler om den store grund ved Knudshovedvej, hvor det nu lukkede vognmandsfirma Folmers Transport gennem mange år har haft garager og plads til de store lastvogne. Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har netop har sagt ja til en lokalplan, der giver mulighed for at bygge omkring 25 toetages rækkehuse på selve grunden plus et nyt byhus i tre etager ud mod Knudshovedvej. Nu mangler kun byrådets endelige godkendelse, før der for alvor kan sættes gang i projektet.

Lokalplanen blev lagt frem tilbage i maj 2017, og der er kommet indsigelser både fra borgere i området og fra statslige instanser.

En indsigelse fra en gruppe genboer peger på, at byggeriet bliver for kompakt og genboerne protesterer også mod planen om at bygge et byhus i tre etager ud mod Knudshovedvej. Undervejs i processen med lokalplanen er kommunen i øvrigt gået med til at forhøje byggeprocenten fra 35 til 40.

Gennemgående for flere indsigelser mod lokalplanen er problemer med parkering. Flere beboere i området har haft aftale med Folmers Transport, så de kunne parkere deres biler på den store grund, og det bliver der ikke mulighed for, når området omdannes til boligområde. Der er i forvejen kamp om p-pladserne i kvarteret, men Teknisk Afdeling slår fast, at de ikke kan pålægge en ny ejer at huse genboernes biler. Til gengæld lover afdelingen at se på problemerne med parkering i Knudshovedvejs-kvarteret.

Pas på flagermusene

Inde på vognmandens grund ligger et gammelt bindingsværkshus, der for få år siden blev erklæret bevaringsværdigt. Alligevel har politikerne med lokalplanen givet tilladelse til at huset fjernes for at give plads til nybyggeriet. Den del af lokalplanen har også affødt en indsigelse.

Mens lokalplanen lå fremme til debat, kom der også brev fra Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, der forlangte grundigere redegørelse for håndtering af flagermus under byggeriet og beskrivelse af støjgener fra de erhvervsvirksomheder, der ligger i nærheden af det kommende boligområde. De problemer er beskrevet i det endelige forslag til lokalplan, og det betyder blandt andet at vognmandens gamle bygninger skal undersøges for flagermus, og hvis der bor sådan nogle derinde, må man ikke genere dem i yngle- og dvaleperioden.

(Artiklen fortsætter under tidslinjen)

Tæt på ejerskifte

Som tidligere nævnt har byggefirmaet Valhalla Hill Development, der har base i en villa i Årup på Vestfyn, udviklet projektet på grunden ved Knudshovedvej, og firmaet er tæt på en aftale med den nuværende ejere om at købe grunden, oplyser direktør Henning Hedemann Kristensen.

- Så snart lokalplanen er endeligt vedtaget og alle muligheder for indsigelser udløber, er vi klar til at gå videre med projektet, siger han.

Henning Hedemann Kristensen oplyser, at det ikke er planen, at Valhalla Hill Development skal drive og udleje de kommende boliger i Nyborg.

- Det er for tidligt at sige, hvad der skal ske med projektet, men vi er udviklere og ikke investorer. Vi skal ikke have ejerskabet på den lange bane. Der er mange andre firmaer - pensionskasser og private - der gerne vil eje og drive sådan et område, siger Henning Hedemann Kristensen.

Midt i Nyborg: Garager bliver til 25 rækkehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce