Børn og unge med overvægt i Nyborg Kommune kan også i fremtiden fortsat få hjælp og vejledning til at smide de ekstra kilo. Projekt "Fit & Najs" fortsætter i styrket udgave.

Nyborg: Bukserne sidder ikke længere helt så stramt, og der er kommet flere smil i hverdagen for de børn og unge, der igennem de seneste to år har været en del af Nyborg Kommunes projekt "Fit & Najs".

Men også fremover kan børn og unge med overvægt i Nyborg Kommune få hjælp og vejledning til at smide de ekstra kilo. Det står klart efter, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har vedtaget at forlænge og udvide projekt "Fit & Najs" til også at omfatte overvægtige unge i alderen 15-18 år.

Det to-årige projekt med 136 børn og unge tilmeldt har leveret vigtige konklusioner. Tre fjerdedele af børnene har reduceret deres overvægt, og 16 af børnene er nu helt normalvægtige. Som en ekstra bonus fortæller børnene og de unge, at de oplever mindre mobning, en mere positiv opfattelse af deres krop, og at deres livskvalitet og livsglæde er bedre end tidligere.

- Med Projekt "Fit & Najs" har Nyborg Kommune skabt rigtig gode resultater med et tilbud til børn og unge med overvægt. Det er vi meget glade for, og derfor har vi besluttet, at tilbuddet for overvægtige børn i alderen 6-14 år skal fortsætte, lyder det fra formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Frits Christensen (S).

Fit&Najs for +15

I Nyborg Kommune er cirka hvert tiende barn, der begynder i skole, og knap hver fjerde ung, der går ud af folkeskolen, enten overvægtig eller svært overvægtig.

Som noget nyt oprettes der derfor fra årsskiftet også et tilbud for overvægtige unge, "Fit & Najs UNG". Målgruppen er de 15-18 årige med overvægt. Tilbuddet omfatter også individuelle familiesamtaler og gruppeaktiviteter med fokus på kost og bevægelse og starter 1. januar./EXP