Mens han viste dem vej: 89-årig mand bestjålet af tricktyve

Der har været en del tricktyverier i Nyborg på det seneste. Tirsdag gik det ud over en 89-årig mand. Arkivfoto: Colourbox/Stine John

Mens han viste dem vej: 89-årig mand bestjålet af tricktyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 89-årig nyborgenser fik stjålet sin pung, mens han prøvede at vise to østeuropæere vej i Nyborg. Et klassisk eksempel på tricktyveri, siger Steen Foged, politiassistent ved Fyns Politi.

Nyborg: En ældre mand kommer gående ad Mellemgade i Nyborg med en hvid plasticpose i hånden, da en mand og en kvinde passer ham op på gaden.

- Station, station, spørger kvinden flere gange på gebrokkent engelsk, mens hun slår ud med armene.

Den ældre herre begynder at pege i retning mod togstationen, men i samme øjeblik fisker den fremmede mand hans pung op af posen, og kort efter er parret væk igen.

Politiets signalement af tricktyvene
- A: Kvinde, 20-30 år, almindelig af bygning, ca. 155 cm høj. Sort hår. Østeuropæisk udseende. Iført mørk frakke. Talte et uforståeligt sprog.- B: Mand, 20-30 år, almindelig af bygning, ca. 170 cm høj. Østeuropæisk udseende. Iført sort kasket og mørkt tøj.

Tricktyveri på åben gade

Det scenarie udspillede sig tirsdag eftermiddag mellem klokken 15.30 og 15.40, oplyser Fyns Politi. Den forurettede er en 89-årig mand fra Nyborg. Han må nu undvære sin pung, som i hvert fald indeholdt 600 kroner i kontanter. Der gik omkring 10 minutter, før han opdagede, at han var blevet bestjålet.

- Det er typisk den måde, østeuropæere laver tricktyverier på. De forvirrer dig og får dig til at lave noget andet, og så opdager du ikke, at de pludselig går i lommen på dig. De fleste mennesker vil jo gerne hjælpe, hvis der er nogen, der spørger om vej, siger politiassistent Steen Foged, Fyns Politi. 

Tricktyveriet er det seneste i en række, der gennem den senere tid har plaget Nyborg. Og ofte minder hændelserne påfaldende meget om hinanden. Det har Steen Foged en forklaring på:

- De (tricktyvene, red.) går konsekvent efter ældre mennesker. Det er i hvert fald det mønster, vi ser hver gang. Så i dag må man godt være lidt skeptisk, når man bliver kontaktet af alle mulige på gaden, slutter han.

Mens han viste dem vej: 89-årig mand bestjålet af tricktyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce