Juelsbergløbet i Nyborg havde fin tilslutning trods H.C. Andersen Marathon

Søndagstilfredsen er tydelig hos arrangørerne af årets Juelsbergløb, der foregår søndag ved middagstid med start og mål på Danehofskolen på Ringvej i Nyborg.

For hvordan skulle det lige går med lille, lokale Juelsbergløbet, nu H.C. Andersen Marathon drøner af sted i Odense? Og at løbet ligger kun 14 dage efter Broløbet 2014. Ville man hellere stille op i Odense - og hvor mange havde løbet sig trætte på broen?

Sådan har den lette forhåndsbekymring hos arrangørerne fra NGIF Gymnastik og Atletik været på forhånd.

I minutterne op til løbets start er arrangørerne sikre på, at der deltager stort set lige så mange, som der plejer.

Det er rigtig fint, hvis Juelsbergløbet trækker 800 deltagere, normalen ligger omkring 650 til 700.

- Vi havde 500 forhåndstilmeldte. Vi er vant til, at der så kommer yderligere 100 til 150 på selve dagen, afhængig af vejret. Men jeg tror faktisk, at vi ligger højere i antal af eftertilmeldte, siger Jesper Trampedach, formand for NGIF Gymnastik & Atletik, som endnu engang er centrum i situationens generalstab, når det gælder motionsløb.

Flere løb - flere deltagere

Der er tydeligvis stadig brug for et lokalt motionsløb, der i høj grad er familievenligt.

- Vi har set det før. Det er ofte sådan, at jo flere løb, der er, jo flere kommer ud at løbe, siger Jesper Trampedach, som også nævner, at selv Berlin Maraton, der også løbes søndag, er konkurrent.

- Vi har en snes løbere fra klubben i Berlin i dag. De ville jo nok ellers have været med her, mener løbslederen.

At H.C. Andersen Marathon i Odense falder sammen med Juelsbergløbet, skyldes, at Odense-løbet oprindelig var planlagt til den weekenden, hvor broløbet så skulle være.

- De valgte at ændre dato i forhold til broløbet. For den dato får vi stukket ud af A/S Storebælt, og den er ikke til diskussion, siger Jesper Trampedach om, hvorfor Odense-maraton i år falder sammen med Juelsbergløbet.

14 dage efter broløbet

For 14 dage siden leverede de frivillige den helt store indsats ved broløbet.

- Jo, vi kan godt mærke, at vi er lidt slidte og brugte, siger Jesper Trampedach.

- Også de frivillige. Vi har nu 52 hjælpere, der er mødt op i dag for at være med til at afvikle løbet.

Nyborgs løbsnestor Carl Haals giver også udtryk for, at det i år har været et pres at skulle arrangere både broløb og Juelsbergløb, selv om sidstnævnte er et miniarrangement set i forhold til broløbet.

- Det har faktisk været lidt svært at køre forberedelserne parallelt og holde de to løb adskilt i planlægningen, siger han.

Klar til start

Løberne har efter opvarmning, ledet af Mette Eriksen og Anne-Marie Andreas Schürmann, bevæget sig ud i startområdet.

Som altid må Jesper Trampedach over højttaler bede løberne "rykke tilbage i bussen," så alle kan komme på plads.

Et par minutter over klokken 11 lyder startskuddet, og det går ud på ruterne på 10, fem og 3,5 kilometer, der alle går gennem Juelsbergskoven. Nogen nærmest spurter fra start, bagtroppen har tydeligvis valgt vandreskoene frem for løbeskoene.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.