Mega-renovering af Møllerne lakker mod enden

Boligområdet Møllerne i Nyborg har være under ombygning i mange år. Som led i det store projekt er der blandt andet investeret i et nyt fælleshus for beboerne. Foto: Kasper Riggelsen

Mega-renovering af Møllerne lakker mod enden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste etape af storstilet projekt i Møllerne ventes afsluttet til foråret. Men det har været nødvendigt at justere tidsplanen undervejs, og samtidig er regningen vokset med knap syv millioner kroner. Blandt beboere i afdeling 11 går der rygter om, at det skyldes forurenet jord. Men det er ikke sandt, forsikrer boligforeningens forretningsfører.

Nyborg: Der har været fast arbejde for håndværkere og gravemaskiner i Møllerne de seneste mange år. Boligområdet bestående af Møllervej, Møllerparken og Møllervangen i Nyborg har nemlig gennemgået en gennemgribende renovering til godt 200 millioner kroner.

Det er ikke sket uden en hel del bump på vejen, og også den sidste del af det enorme projekt, der omfatter afdeling 11 på Møllervej, har været ramt af forsinkelser. Ifølge den oprindelige tidsplan skulle byggeriet været afsluttet i juli sidste år, men i stedet kommer det tidligst til at ske med udgangen af maj, oplyser forretningsfører i AB Holmegaarden Jette Egebjerg overfor Fyens Stiftstidende.

Hun kan samtidig bekræfte, at de samlede byggeomkostninger for renoveringen af afdeling 11 er vokset fra 65 millioner kroner til knap 72 millioner kroner.

Blandt beboerne har det ført til rygter om, at forsinkelsen skyldes fundet og bortskaffelsen af forurenet jord. En af dem, der har stillet kritiske spørgsmål i sagen, er Jørn Knudsen, Møllervej 9.

Det er blandt andet sket på et afdelingsmøde den 26. februar i år, men selv føler han ikke, at han har fået et klart svar. Efterfølgende har han derfor rettet henvendelse til både kommunen og Region Syddanmark.

- Som beboer i området vil jeg gerne vide, om der er fundet forurenet jord, og i givet fald hvor alvorligt det er. Som jeg forstår det, har man kun fjernet jord under husene, men hvad med vores haver? Kan vi for eksempel dyrke grøntsager og spise dem uden at skulle være bekymrede. Når man spørger ind til det, for man intet svar, og der findes ingen, eller kun ganske få, referater fra tidligere afdelingsmøder. Det virker lusket, bemærker han.

Møllerne
Møllerne består af Møllerparken, Møllervangen og Møllervej i Nyborg, der fungerer som tre adskilte afdelinger under boligforeningen AB Holmegaarden med hver sin økonomi.

Området har fået en tiltrængt renovering, og afslutningen af tredje etape på Møllervej markerer samtidig afslutningen på hele det store projekt til lidt over 200 millioner kroner.
Jørn Knudsen flyttede fra Fredericia til Møllervej i Nyborg for cirka et år siden. Han - og flere andre beboere i området - har været bekymret for, om jorden er forurenet. Foto: Kasper Riggelsen
Jørn Knudsen flyttede fra Fredericia til Møllervej i Nyborg for cirka et år siden. Han - og flere andre beboere i området - har været bekymret for, om jorden er forurenet. Foto: Kasper Riggelsen

Blød bund

Beboerne i afdeling 11 har dog ingen grund til at være bekymrede, forsikrer forretningsføreren. Selv mener hun, at boligforeningen har gjort, hvad man kunne for at holde dem orienteret om projektet.

- Allerede tilbage i december 2016 sendte vi en skrivelse ud til lejerne om forsinkelsen og budgetoverskridelsen på de 6,8 millioner kroner, som finansieres af AB Holmegaardens dispensationsfond med støtte fra Landsbyggefonden. Det betyder, at det ikke medfører yderligere stigninger i huslejen, fortæller hun.

I forvejen har renoveringen medført en huslejestigning for beboerne på 2000 kroner om måneden. Forklaringen på forsinkelsen og fordyrelsen er ikke forurening, men derimod forekomsten af muldjord.

- Man kan ikke bygge og renovere oven på muldjord. Derfor har vi udskiftet den med en sandpude. Derudover har der været drøftelser med kommunen om, at der fra gammel tid har været ansøgt om oliefyr. I de boliger har man taget de fornødne forholdsregler fra rådgiver side og fjernet jorden. Det er ikke det samme som at bo på forurenet jord. Man har alene fjernet jorden for at være helt sikker, siger Jette Egebjerg, der ikke har været bekendt med bekymringen hos visse beboere i området.

- Men hvis der går en bekymring på forureningen, sender jeg gerne en ny skrivelse ud, hvor vi orienterer om, hvad der er op og ned, tilføjer forretningsføreren.

Meldingen bliver mødt med tilfredshed hos Jørn Knudsen. Og så alligevel.

- Hvis det alene handler om, at jorden var for blød, så forstår jeg ikke, hvorfor man ikke bare sige tingene, som de er, når man spørger ind til det, siger kritikeren, der også har efterlyst svar på, hvad foreningen vil stille op med fejl og mangler i de færdigrenoverede lejligheder.

Mega-renovering af Møllerne lakker mod enden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce