Medlem nummer 6001: Ældresagen vokser støt

Kim og Lene Risgaard Nielsen er medlem nummer 6000 og 6001 hos Ældresagen i Nyborg Kommune. Her flankeret af de to formænd i afdelingerne Nyborg-Ullerslev og Ørbæk, Ib Kruse og Sonja Løkkegaard. Privatfoto.

Medlem nummer 6001: Ældresagen vokser støt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældresagen i Nyborg Kommune passerede torsdag 6000 medlemmer. - En overvældende tilslutning til sagen, fastslår formand Ib Kruse, Nyborg.

Nyborg: Voksne østfynboer strømmer til Ældresagen i Nyborg Kommune. Torsdag markerede kontoret i Adelgade i Nyborg, at medlem nummer 6000 og 6001 nu er en del fællesskabet for den ældre del af befolkningen på Østfyn.

Kim og Lene Riisgaard Nielsen, Nyborg, har netop meldt sig ind i Ældresagen Nyborg-Ullerslev.

I en alder af 57 og 58 år er parret fortsat aktive på arbejdsmarkedet, men vil gerne støtte Ældresagen og gøre brug af foreningens rådgivning - også i forbindelse med deres forældre.

- Parret har fulgt med på vores hjemmeside og har allerede gjort brug af rådgivningen i København, siger formand Ib Kruse om de to nye medlemmer og tilføjer:

- Vi kommer nok ikke til at se meget til dem de næste år. Men de ved, hvor vi er.

Stor opbakning

Med 7700 ældre i Nyborg Kommune over 65 år, så har Ældresagen et solidt tag i den tredje alder. Mere end tre ud af fire i aldersgruppen har et medlemskort til foreningen fordelt på de to lokalafdelinger i henholdsvis Nyborg-Ullerslev og Ørbæk.

- Nyborg er i høj grad en ældrekommune. Vi har en stor opbakning og mange aktiviteter med alt fra stolegymnastik og andre fysiske aktiviteter - til det sociale og humanitære som besøgsvenner og ledsageordninger, konstaterer Ib Kruse.

Over 300 medlemmer deltager hver uge i foreningens forskellige tilbud, som også omfatter foredrag, udflugter og læsegrupper. 265 frivillige og ulønnede hjælper til i Ældresagens to afdelinger, som tæller 4400 medlemmer i Nyborg-Ullerslev og cirka 1600 i Ørbæk.

Flere over 85 år

Forklaringen på væksten i medlemstallet skal også findes i, at østfynboerne som i det øvrige land lever længere.

- Vi kan tydeligt mærke, at vi bliver ældre i dag. Vi har en stor fremgang i ældre over 85 år, bemærker formanden.

Han slår fast, at Ældresagen grundlæggende er en upolitisk organisation. Men med 6001 medlemmer har foreningen en stor stemme i kommunen og er med til at påvirke ældrepolitik, budgetter og overvejelser om serviceniveau.

Medlem nummer 6001: Ældresagen vokser støt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce