En 31-årig højkriminel mand bosat i Frørup tilstår røveri mod Spar på Frisengårdsvej, som han også røvede for seks år siden

En formodet medgerningsmand er stadig på fri fod

Nyborg/Svendborg: En 31-årig mand bosat i en lejlighed i Frørup syd for Nyborg behøvede ikke at rekognosere så meget, inden han søndag aften begik væbnet røveri mod Spar-købmanden på Frisengårdsvej.

Manden kendte nemlig forretningen ganske godt - i 2009 begik han væbnet røveri mod den samme butik - det kostede ham en dom på et år og ni måneders ubetinget fængsel.

Det fremgik af grundlovsforhøret mod den 31-årige ved retten i Svendborg i går eftermiddag.

Den 31-årige erkendte under retsmødet, at det var ham, der iført hætte og et oversavet haglgevær søndag aften ved 21-tiden truede ekspedienten til at udlevere kassebeholdningen - i følge sigtelsen omkring 12.000 kroner.

Manden, der har adskillige domme på sin straffe­attest, forklarede, at han havde en gæld, han ville have ud af verden, ligesom hans misbrug tvang ham til at skaffe nogle penge i en fart.

Geværet ikke ladt

Han nægtede dog, at haglgeværet havde været ladt under røveriet. Ganske vist havde han medbragt fire haglpatroner, men han havde ikke stoppet dem i geværet, forklarede han.

Den sigtede fortalte videre, at han var kørt alene fra gerningsstedet og havde afleveret både gevær og penge, således at hans gæld dermed var ude af verden.

Hvem han havde lånt geværet af, og hvem han skyldte penge, nægtede han at oplyse.

Manden fortalte, at han benyttede sin egen Mazda 626 til røveriet, men han havde sat falske nummerplader på under røveriet - i hvert fald foran. Den bagerste var nemlig faldet af, og det var blandt andet det, som fangede en politipatruljes opmærksomhed ved 02-tiden natten til mandag ved Statoil-tanken på Banegårdsalléen.

Fandt to patroner

Her holdt den sigtede sammen med sin storebror i bilen, hvor betjentene fandt to patroner til et haglgevær på gulvet i passagersiden. Den 31-årige forklarede, at de to andre patroner blev afleveret sammen med geværet.

Politiet anholdt begge brødre, men ved grundlovsforhøret blev kun den 31-årige mand - hans storebror var angiveligt blevet løsladt.

Politiet fastholder dog sigtelsen og formodningen om, at der var en medgerningsmand involveret i røveriet. Af retsmødet fremgik det nemlig, at et øjenvidne har fortalt politiet, at der var to personer i bilen, da den kørte væk fra gerningsstedet.

Den 31-årige fastholdt imidlertid, at han først havde mødt broderen senere på aftenen efter røveriet - hvornår kunne han ikke huske.

Anklagemyndigheden begærede dørene til grundlovsforhøret lukket, da der efter politiets mening stadig er en medgerningsmand på fri fod - en anmodning som dommeren imidlertid afviste.

Anklageren begærede den 31-årige varetægtsfængslet i fire uger - den anmodning fulgte dommeren, og den 31-årige kærede ikke rettens kendelse.

Det fremgik nemlig af hans forklaring, at hans lejlighed i Frørup er blevet raseret og for tiden nærmest er ube­boelig - hvem der skulle stå bag denne handling, fremgik ikke af retssagen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.

Mere om emnet

Se alle

Spar-røver fortsat bag tremmer

Spar-røver fortsatbag tremmer

2
Hårdkogt kriminel trods sin relativt unge alder Den 31-årige mand, der er fængslet for søndagens røveri, er tidligere idømt mange fængselsstraffe

Hårdkogt kriminel trods sin relativt unge alder Den 31-årige mand, der er fængslet for søndagens røveri, er tidligere idømt mange fængselsstraffe