Matematik for voksne

Matematiklærer Søren Midiby er åben over for alle spørgsmål.
Foto: Yilmaz Polat

Matematik for voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lyse sommeraftener kan også bruges på ligninger og brøkregning

NYBORG: Duften af nyslået græs og naboens grill kan nok få de fleste til at nyde majaftenerne i fulde drag hjemme i haven. Men en håndfuld forældre i Nyborg har besluttet sig for at bruge de lyse sommeraftener på noget helt andet og for de fleste nok knap så tiltrækkende: Brøker, ligninger og procentregning.

Vi befinder os på Birkhovedskolen, læreren hedder Søren Midiby, og foran ham i et klasseværelse fyldt med tegninger på væggene sidder en håndfuld granvoksne mennesker på nogle lidt for små stole. De er der alle af samme grund: De skal til prøve i matematik i næste måned.
Kim Kristiansen, Annette Grundahl, Lene Degn-Andersen og Susanne Henriksen har valgt at bruge sommeraftnerne lidt utraditionelt.
Kim Kristiansen, Annette Grundahl, Lene Degn-Andersen og Susanne Henriksen har valgt at bruge sommeraftnerne lidt utraditionelt.
Foto: Yilmaz Polat.

For børnenes skyld

Faktisk er det ikke den egent­lige grund til, at de er her:

- Jeg er her, fordi jeg gerne vil kunne hjælpe mine børn, når de kommer hjem fra skole med deres matematikopgaver, fortæller Annette Grundahl.Hun er til daglig bedemand og har derfor ikke meget med matematik at gøre.

Det samme gør sig gældende for Kim Kristiansen, der er lokomotivfører, og derfor heller ikke sidder og regner brøker til dagligt. Han vil også gerne have hjælp til lektiehjælp.

- Vi skal til at have om ligninger nu her, og det er faktisk ikke en del af programmet, men kommer man og har noget, man gerne vil lære, så tager vi det, forklarer Søren Midiby.

- Den anden dag tog jeg for eksempel min datters matematikopgave med herned, fortæller Helle Degn-Andersen.

- Ja, så tager vi på den måde udgangspunkt i noget konkret, tilføjer Søren Midiby.

Niveauet går op til 6. klasse, men det er også opgaver fra de store klasser og gymnasiet, der drøftes og genopfriskes.

Kurset munder ud i en to timers prøve, hvor man får et bevis, hvis man består. Men den lille gruppe deltagere, synes nu også, at der er lidt hyggeligt at sidde og regne opgaver - sjovere end da de selv gik i skole. Det er Nyborg Kommune, der i samarbejde med firmaet JanusIntegrator arrangerer forældrematematik for alle interesserede. Kurset er gratis og kræver kun god gammeldags flid.

Matematik for voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce