Marina Guide har ledt skibene i havn i 25 år

Gennem 25 år har sejlerne haft de gratis logbøger fra Nyborg at støtte sig til på turen i de fynske farvande. Nu dækker sejlerguiden oven i købet hele landet. Tyskland, Polen og Sverige er på vej.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Marina Guide har ledt skibene i havn i 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejlerens Marina Guide fejrer jubilæum

NYBORG: Året var 1983. Det var dengang, Nyborgs sejlere stadig måtte gøre plads for Storebæltsfærgerne, politikerne sloges om Storebæltsbroen, og Vesterhavnen var til store skibe og ikke velhavende pensionister.

Det var det år, en af Nyborgs sejlere, Bent Andersen, lagde fra land med første nummer af "Sejlerens Logbog og Havnelods". En reklamefinansieret logbog for lystsejlere - i første omgang kun for Fyn, Langeland og Ærø.

Men mens færgerne forsvandt, broen blev bygget og Vesterhavnen bygget om, holder den gratis havnelods stadig stødt kursen.

Dog hedder den nu Sejlerens Marine Guide og omfatter ikke bare Fyn, men hele landet. Tysklands Østersøkyst, Polen og Sverige er ved at blive erobret.

Bent Andersen var ansat på det for længst nedlagte Nyborg-trykkeri C. Schønnemanns Eftf., og det var bogtrykkeren, der sagde ja til idéen med en reklamefinansieret havnelods.

Derfor kunne Bent Andersen gå ned i byen og tegne annoncer hos Nyborg Sejl, Restaurant Mac Arthur, Bikuben, Handelsbanken, E. Justesen og Turistkiosken uden at risikere hus og hjem.

Men han knoklede med bogen, som om det var hans egen og kørte de første år selv ud med hele oplaget i en kassevogn.

Første år var oplaget på 1000 logbøger, mens der i år er trykt i alt 135.000 eksemplarer i fem udgaver.

Men Sejlerens Marina Guide styres stadig fra Nyborg - eller i hvert fald tæt ved. For bogtrykker Bent-Erik Johansen købte i 1996 C. Schønnemanns Eftf., og i dag styrer han arbejdet med logbogen fra sit hjem ved Tårup Strand.

Jubilæet markeres naturligvis på Nyborg Havn. Det sker den 1. juli fra klokken 15.30, og det foregår i teltet, som nogle dage i forvejen har været i brug ved havnens sankthans-fest - altså på arealet ind mod Koppers i den nye marina (der i øvrigt også har haft 25-års jubilæum).

Marina Guide har ledt skibene i havn i 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce