To mænd står mandag tiltalt ved Retten i Svendborg for skunkproduktion i stor stil. De er tiltalt for at have dyrket over 1000 cannabis-planter på ejendomme ved Ørbæk.

Svendborg/Ørbæk: En stor sag om dyrkning af cannabis-planter bliver i dag rullet op ved retten i Svendborg.

To mænd er tiltalt for at have dyrket cannabis i større stil på en ejendom uden for Ørbæk. Tilsammen er de to mænd tiltalt for at have dyrket over 1000 cannabisplanter, der kunne bruges til at fremstille 38 kilo marihuana.

Produktionen blev stoppet af politiet den 5. maj 2017.

For at få varme og lys nok til den store produktion af hashplanter, skulle der bruges masser af strøm, og den ene af mændene er også tiltalt for at have lavet strømforsyning uden om el-måleren. På den måde skulle han have stjålet godt 29.000 kWh el - svarende til seks til syv gennemsnitsfamiliers årsforbrug. Strømmen repræsenterer en værdi af 47.000 kroner.

Ud over skunk-produktionen er de to mænd tiltalt for en stribe mindre forhold.

Den ene er - efter navnet at dømme - dansker og er 38 år.

Den anden er udlænding og 45 år. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om udvisning fra Danmark af den 45-årige. Der falder dom i sagen torsdag 11. januar.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.