Marie Frank giver koncert på "lillefredag" i provinsbyen Nyborg

Marie Frank brød igennem i 1999 med sangen "Symptom of my time?. På sit nyeste album synger hun for første gang på dansk. Foto: Line Huus

Marie Frank giver koncert på "lillefredag" i provinsbyen Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provinsen kalder provinsen ved torsdagskoncerten på Bastionen. Efter år i storbyen har sangeren og musikeren Marie Frank gennem nu syv år boet i Langå ved Randers - den provins, hun oprindelig kommer fra.

Nyborg: Kender du typen? Altså den type, som i bostil signalerer storby og internationalt udsyn, men som altså bor i Langå.

Langå ved Randers, godt nok, men alligevel.

Sådan er det med Marie Frank, sanger og musiker. Storby-trendspotterne Flemming Møldrup og Anne Glad fik sekunderet af tv-programvært Mads Steffensen i serien "Kender du typen?" leveret overraskelsen: Villaen i Langå ved Gudenåen blev beboet af Marie Frank med mand og to børn.

Årsag: Marie Frank er født og opvokset i Langå-provinsen. Efter år i Aarhus, det københavnske, men også i andre europæiske storbyer og i New York var det med to børn og en igangværende musikkarriere super at bo tæt på bedsteforældrene, læs: babysitterne. Så her musikerfamilien nu boet i syv år efterhånden.

Hvor døtrene bliver passet på torsdag, skal være usagt - måske hos formor og farfar i Skalbjerg på Fyn, for her er Marie Fransk musikermand Anders Petersen fra.

Men i hvert fald er ægtepar-duoen på scenen på kulturhus Bastionens scene fra klokken 20 for at give en koncert, der læner sig op af Marie Franks digre bagkatalog af ørehængere siden debuten i 1999, men også det nyeste album - det første med danske tekster - med titlen "Lille fredag i provinsen" er rigt repræsenteret.

- Det bliver en koncert, der i høj grad passer ind her midt mellem jul og påske. En periode, hvor vi i provinsen kun har de fester, vi selv laver. Det var min datter, der sagde det: Julen varer lige til påske, og ind imellem kommer festen! Jeg syntes, det var synd at rette på hende med det kedelige med fasten. Det andet var da sjovere, fortæller Marie Frank i telefonen fra Langå.

Første gang i Nyborg

Musikeren vil gerne lige vide lidt mere om, hvad provinsbyen Nyborg og byens nye spillested er for en størrelse.

- For jeg har aldrig før spillet i Nyborg. Er det ikke rigtigt? spørger hun og får det noget tøvende svar, at det da vist er korrekt, at hun trods en omfattende koncertkarriere de seneste næsten 20 år aldrig har gæstet Nyborg.

Og at det så da også er på tide.

- Jeg kender slet ikke byen. Jeg har hørt, at Bastionen er et nyt, super spillested med masser af god stemning. Så jeg glæder mig, siger hun.

Med er altså Anders Petersen på diverse instrumenter, så publikum skal ikke frygte for et solo-lydbillede med en sanger og en guitar. Bastionens store, gamle sals rum skal nok blive fyldt ud med lyd, sang og musik.

- Jeg har også en historie at fortælle til hver sang. Så på lidt Allan Olsen-agtig facon, men så nok alligevel ikke så meget historie, men mere sang, når det kommer til stykket, siger Marie Frank.

Om Nyborg får Marie Frank så også lige sangen om bæltbyens musikmiljø med Muzirkus, der siden starten i 80'erne har givet generation efter generation af unge med musikalske evner chancen for at blive dygtige i hinandens selskab i øvelokaler og studie.

Og at kollegerne Søren Huss og Signe Svendsen begge er rundet af Nyborg musikmiljø, oplysninger, der er nye for Marie Frank. Og som skærper hendes interesse for at aflægge Bastionen og Nyborg torsdagsvisittten.

Billetter til koncerten med Marie Frank fås på Bastionens hjemmeside www.bastionen-nyborg.dk.

Video bringes med tilladelse fra kunstneren.

Marie Frank giver koncert på "lillefredag" i provinsbyen Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce