Mange fine ord i KL-aftalen


Mange fine ord i KL-aftalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fine ord, men ikke meget nyt at hente.

Sådan er en del af indholdet i den aftale om kommunernes økonomi for 2009, som Kommunernes Landsforening og regeringen har indgået.

Det mener i hvert fald Nyborg Kommunes politiske og administrative ledelse.

Aftalen bestemmer, at der skal laves en handlingsplan, som frigører ressourcer til borgernær service ved færre udgifter til administration, effektivisering af indkøb, mindre sygefravær, ny teknologi og bedre arbejdstilrettelæggelse. Her mener aftalepartnerne, at kommunerne kan hente en milliard kroner næste år stigende til fem milliarder kroner i 2013.

- På området fælles indkøb kan vi i hvert fald ikke hente særlig meget, for vi har allerede sådan et fælleskommunalt indkøb sammen med Faaborg-Midtfyn, siger borgmester Jørn Terndrup (V).

- Faktisk bliver vores fællesindkøb direkte brugt som eksempel i teksten på, hvordan man kan indrette sig for at få de bedste priser hjem på indkøb til kommunerne.

Der er også i forbindelse med kommunesammenlægning sparet i administrationen ved færre ledere.

Så Nyborgs byrådspolitikere må ty til andre afsnit af aftalen for at se, om der er midler at hente her og der.

Og det er der så faktisk, påpeger borgmesteren.

Ud over, at kommunen som tidligere nævnt i avisen kan se frem til at få midler fra en særlige statslige anlægspulje, så vil der også inden for rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i kommunerne være lidt ekstra at få hjem til Nyborgs kommunekasse.

Aftalen betyder, at der til det område er 415 millioner kroner i år og 790 millioner kroner næste år til kommunerne. Nyborgs andel af de statsmidler kommer næste år til at ligge på omkring 4,5 millioner kroner.

Mange fine ord i KL-aftalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce