Man kan godt være lykkelig i Tårup

Carsten Lykke bor i dag i Tårup uden for Nyborg, mens hovedstaden er blevet lidt som en eksotisk elserinde, han ser en gang imellem.
Foto: Robert Wengler

Man kan godt være lykkelig i Tårup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Lykke blev Danmarksberømt, da han sang om sin stjålne "blå cykel" - i dag bor Ibens-forsangeren i Tårup med familien.

Tårup/Nyborg: Han blev landskendt for at "savne sin blå cykel", men i dag er det mere sin brugte bil, han er afhængig af.

Carsten Lykke delte vandene i Danmark, da han med en unik vokal i bandet Ibens i 1997 sang om sin stjålne blå cykel på debutalbummet "Ibens", der solgte 40.000 eksemplarer.

I dag har den 40-årige musiker skiftet København og caféliv ud med Tårup og småbørnsfamilieidyl med hustru og børn på tre og fem år.

Han arbejder som musiklærer på efterskolen i Oure, som også har andre musikere som Michael Falch, Kasper Eistrup fra Kashmir og Claus Hempler ansat i skolens lærerstab.

Jobbet viste sig først, efter at han var flyttet til Tårup med kæresten Nanna Ask, der er billedkunstner, men for tiden arbejder for Baggårdsteatret i Svendborg. Kæresten, som Carsten Lykke konstant betegner sin hustru, stammer fra det østfynske.

- Det første år, vi boede her, havde jeg ikke kørekort, og det var en klar fejl. Men da jeg fik det, gik det meget bedre, siger Carsten Lykke.

På væggen på Café Anthon bag ham hænger en guitar og på bordet foran ham står en varm latte. Men han savner hverken café- eller musikliv i hovedstaden.

- København er blevet lidt som en eksotisk elskerinde, jeg ser en gang imellem, siger han.

Parret flyttede til Østfyn for at komme væk fra en lille lejlighed på Frederiksberg, da barn nummer to var på vej.

- Vi mente nok, vi kunne blive boende, hvis vi skulle have en lille pige mere, men da det viste sig, at vi skulle have en dreng, måtte vi ud af lejligheden og have et hus med have, siger Carsten Lykke og smågriner.

I dag er det ikke kun den treårige søn, der nyder godt af de åbne vidder. Også faderen har set mulighederne.

- Jeg var vant til, at man skulle hviske i København. Da vi startede med Ibens, spillede vi i en lille lejlighed på Vesterbro med høretelefoner på. Jeg har stadig mareridt om underboen, som kom op og sagde, vi skulle skrue ned, siger Carsten Lykke.

- I Tårup kan jeg gå ud og råbe midt om natten, hvis jeg har lyst. Jeg har nu ikke gjort det endnu, men det kan være, jeg snart skal gøre det, siger Carsten Lykke, som måske ikke råber til himlen i Tårup, men i stedet har fundet ro.

- Jeg er ikke så panikken nu for at kreere de to numre, som kan sikre succesen. Det er vigtigere for mig at lave en plade, hvor jeg er 100 procent tilfreds, det har jeg ikke altid været tidligere, siger Carsten Lykke.

Egentlig har han et færdigt projekt klar i skuffen med sit bandet Ibens, men han vil måske nok hellere vil satse på et soloprojekt som det næste, siger han.

Muligheden for at undervise i sangskrivning og musik på efterskolen i Oure har også frigjort energi i Carsten Lykkes eget arbejdsunivers.

- For mig er det drømmejobbet, hvor jeg ikke længere tænker på et arbejde udelukkende som noget, jeg skal bruge til at brødføde min familie, fortæller Carsten Lykke.

Sangerens efternavn gør det på samme tid oplagt og en smule pinligt at spørge om han har fundet den - altså lykken og ikke den blå cykel.

- Følelsen af lykke har man jo ikke hele tiden. Hvis man påstår det, så er man en løgner. Og det gælder både i København og i Tårup - men man kan godt være lykkelig i Tårup, siger han.
Fakta
- I Tårup kan jeg gå ud og råbe midt om natten, hvis jeg har lyst. Jeg har nu ikke gjort det endnu, men det kan være, jeg snart skal gøre det.
Lykkes band Ibens har et projekt klar, men forsangeren har også soloprojekter, han gerne vil arbejde med.
Lykkes band Ibens har et projekt klar, men forsangeren har også soloprojekter, han gerne vil arbejde med.
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler
Fakta
- Følelsen af lykke har man jo ikke hele tiden. Hvis man påstår det, så er man en løgner. Og det gælder både i København og i Tårup - men man kan godt være lykkelig i Tårup.

Man kan godt være lykkelig i Tårup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce