Majbritt Jensens åbne brev til bestyrelsen i Nyborg Voldspil


Majbritt Jensens åbne brev til bestyrelsen i Nyborg Voldspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går den 13. januar 2018 modtog jeg ved årets Musical Awards prisen for "bedste koreografiske oplevelse", - eller det gjorde jeg ikke, idet bestyrelsen for Nyborg Voldspil tilsyneladende for en uge siden havde besluttet, at formand Jesper Madsen skulle modtage priserne, hvis den reelle modtager ikke kunne være til stede. Så han gik på scenen og modtog prisen. Jeg VAR dog til stede, - bestyrelsen havde åbenbart blot glemt at spørge eller på anden vis undersøge, om jeg ville være der.

Jeg fik derfor ikke muligheden for at takke juryen og arrangørerne for prisen samt Odense Teater for at stille skønne omgivelser og lige så skønt personale til rådighed for aftenens arrangement. Den specielle tak til Daniel Bohr for et vidunderligt og meget inspirerende samarbejde udeblev selvsagt ligeledes, og roserne til aktørerne og alle de frivillige omkring forestillingen for deres enorme arbejdsindsats og dejlige måde at være på kunne jeg tage med mig hjem igen. Det skulle have været en STOR TAK til HELE holdet!

"Fordele"" ved at miste muligheden for at tale direkte til forsamlingen på selve aftenen er, at jeg nu har mere end 60 sekunder til rådighed. Det vil jeg benytte til en lille opsang til Nyborg Voldspil's bestyrelse om at være deres ledelsesansvar bevidste og få rettet op på forholdene i foreningen. De seneste år er der i stadigt stigende grad opstået en ubehagelig tone og adfærd i visse kredse af foreningen, som stiltiende accepteres af bestyrelsen, - måske fordi dele af bestyrelsen selv er fedtet ind i dette(?) DESVÆRRE har det betydet, at folk med endog mange års anciennitet har valgt at forlade Nyborg Vold og flere kan være på vej til at tage samme beslutning, da langtfra alle har det godt med forholdene, som de er lige nu.

En forholdsvis lille gruppe ynder at kalde sig selv "rigtige voldspillere", og de ser åbenbart sig selv som det naturlige valg til at føre Nyborg Voldspil videre, men de skal vide, at de i deres iver efter selv at komme til fadet er årsag til andres mistrivsel og exit. Når man hører disse "rigtige voldspillere" tale om "gamle dage", går deres hukommelse desværre kun tilbage til midt 1990'erne, - så hermed en lille serviceinfo: Nyborg Voldspil blev grundlagt i 1939!

Det begyndte som en lille lokalt funderet gruppe af mennesker, som blot ønskede at styrke det sociale samvær og håbede, at der med en årlig teaterforestilling kunne skrabes lidt penge sammen til dette formål. Op gennem 1960'erne, 70'erne og 80'erne lægger en gruppe ildsjæle en kæmpe arbejdsindsats på Volden, som medfører at kendskabet til Nyborg Voldspil bliver udbredt til hele landet og bliver kaldt "Danmarks mest professionelle amatørteater". Det er DEM, vi står på skuldrene af, og takket være deres årelange arbejdsindsats, at Nyborg Voldspil har det høje niveau i dag. DE er de RIGTIGE rigtige voldspillere!! De, som stadig er blandt os, kommer fortsat og bakker op om Nyborg Vold som tilskuere hver eneste sommer, men desværre ser ingen til deres side, - de har ellers i dén grad fortjent at blive takket og hædret!

Sådanne ildsjæle, der kommer år efter år og løser deres opgaver for fællesskabets skyld - uden at tænke på egen eller egne familiemedlemmers vinding, findes fortsat på Nyborg Vold, men de er en uddøende race, hvis ikke der kommer en ledelse til, som forstår at skabe et miljø, hvor ALLE er bevidste om, at alle er lige vigtige for at projektet lykkes og derfor bør behandles ligeværdigt.

Her til foråret ville det have været 49 år siden, at jeg første gang satte benene på Nyborg Voldspil, og det har derfor en stor plads i mit hjerte, men det der foregår i øjeblikket er uskønt og smerter mit hjerte. Jeg håber og beder til, at der vil komme folk til, som magter at vende skuden og komme på ret kurs igen. Indtil da bliver det farvel og tak til alle de dejlige mennesker, jeg fik fornøjelsen af at arbejde sammen med gennem alle årene. Jeg håber at se jer igen derude et sted, når jeg har fundet mig en ny legeplads.

Majbritt Jensen, koreograf

Nyborg, den 14. januar 2018

Majbritt Jensens åbne brev til bestyrelsen i Nyborg Voldspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce