Lyskryds under kritik: Cyklist fløj hen over kølerhjelm

Nicolai Godvin har kontaktet kommunen, efter en cyklist kørte ind i hans bil i krydset i Ullerslev. Han mener, at der er et problem med lysreguleringen. Cyklisterne har nemlig, som billedet viser, ikke altid grønt hele vejen over krydset. Men nogle ser kun den første lysregulering og kører derfor over for rødt. Foto: Nicolai Godvin

Lyskryds under kritik: Cyklist fløj hen over kølerhjelm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er et spørgsmål om tid, før der sker en alvorlig ulykke i lyskrydset i Ullerslev. Det mener flere, der har delt deres bekymring, efter en cyklist søndag kolliderede med en bil i krydset. Kommunen vil nu kigge nærmere på sagen.

Ullerslev: - Hans cykel blev fuldstændig krøllet, og han fløj ind over min kølerhjelm.

Sådan lyder det fra Nicolai Godvin, der er voldsomt chokeret, efter en cyklist søndag eftermiddag med høj hastighed ramte ind i siden på hans bil. Sammenstødet skete i lyskrydset i Ullerslev, da Nicolai Godvin kom kørende fra sin adresse på Postkrogen og ud i krydset, hvor han skulle dreje til venstre mod Nyborgvej.

- Jeg kører frem for grønt og orienterer mig, fordi jeg ved, at det er slemt i det kryds. Men så kommer der altså en cykelrytter på fuld smæk gennem krydset og banker lige ind i siden på bilen, fortæller han og tilføjer:

- Åh nej, tænkte jeg bare. Heldigvis fik han kun nogle knubs, men det kunne være gået helt galt.

Efter uheldet insisterede cykelrytteren på, at han var kørt over for grønt lys. Det kunne et vidne også bekræfte.

- Men jeg er sikker i min sag, når jeg siger, at jeg havde grønt, konstaterer Nicolai Godvin.

Han er overbevist om, at den voldsomme episode skete, fordi lysreguleringen ikke fungerer optimalt. Der er fire lysreguleringer for cyklisterne, når de kommer fra Nyborgvej, og de har ikke grønt hele vejen over krydset i særlig lang tid ad gangen, forklarer han.

- Dem, der er vant til at køre der, ved, at de skal stoppe, men det gør andre ikke. Så de kører over samtidig med, at vi får grønt lys fra Postkrogen.

Hans cykel blev fuldstændig krøllet, og han fløj ind over min kølerhjelm.
Nicolai Godvin
Andre oplevelser i krydset
Nicolai Godvin har på Facebook advaret om, at folk skal være opmærksomme i lyskrydset. Det har fået flere andre lokale til at reagere. Flere kommenterer, at de har oplevet cyklister, scootere og biler være ved at ramme ind i dem, når de kører ud fra Postkrogen.En skriver, at hun har været millimeter fra at blive pløjet ned af en varevogn, da hun kørte ud for grønt. En anden skriver, at han er overbevist om, at lyskrydset kommer til at kræve dødsofre, hvis der ikke bliver gjort noget snart.

Nogle nævner, at de før har haft kontaktet Nyborg Kommune omkring situationen. Paul Qvist, gruppeleder ved Vej og Ejendom, har ikke kunnet finde nogle tidligere henvendelser. Men han kan se, at kommunen allerede har været ude og regulere på anlægget en gang. Nu skal den igen se nærmere på krydset og vurdere, hvordan de kan løse problemet.
43-årige Nicolai Godvin fik sig et stort chok, da en cyklist søndag kørte ind i siden på hans bil. Uheldet resulterede i et smadret blinklys, to buler og en ridse i vinduet. Foto: Nicolai Godvin
43-årige Nicolai Godvin fik sig et stort chok, da en cyklist søndag kørte ind i siden på hans bil. Uheldet resulterede i et smadret blinklys, to buler og en ridse i vinduet. Foto: Nicolai Godvin

">

Lyskrydset set fra Postkrogen, hvor det ifølge Nicolai Godvin kan være svært at se trafik, der kommer fra Nyborgvej på venstre side. Foto: Nicolai Godvin
Lyskrydset set fra Postkrogen, hvor det ifølge Nicolai Godvin kan være svært at se trafik, der kommer fra Nyborgvej på venstre side. Foto: Nicolai Godvin

Flere retter kritik

Det er ikke første gang, Nicolai Godvin oplever en farlig situation i krydset. Men med en forslået cykelrytter, en smadret forlygte, to mindre buler og en 10 centimeter lang ridse i forruden på sin bil besluttede han sig for, tiden var kommet til at kontakte kommunen omkring problemet.

Derudover lavede han et opslag i en lokal Facebook-gruppe med en advarsel om krydset.

Det viser sig, at han langt fra er den eneste, der er nervøs for, at der en dag vil ske en alvorlig ulykke. Flere lokale har kommenteret på Facebook, at de har oplevet lignende situationer. Derudover nævner nogle, at det ikke kun er cyklisternes lysregulering, den er gal med. Bilerne har også svært ved at nå over krydset, mens der er grønt.

Paul Qvist, gruppeleder ved Vej og Ejendom i Nyborg Kommune, fortæller, at kommunen har modtaget Nicolai Godvins henvendelse.

- Vi skal selvfølgelig have kigget på, hvad vi kan gøre, siger han og uddyber:

- Vi skal se på, hvordan grøn-tiderne er i forhold til det kørselsmønster, der er. Det kunne tyde på, at der er et eller andet, der gør, at nogen får grønt i for lang eller kort tid.

Det er ikke unormalt, at der ændres på signaltiderne i lyskryds. Det kan være svært at forudse helt præcist, hvordan de skal være, fortæller Paul Qvist.

Han nævner, at det ikke nødvendigvis kun er i selve lysreguleringen, løsningen ligger.

- Der er lidt forskellige parametre, vi skal gennemgå. Vi kan kigge på, om man kan gøre det mere synligt, hvor man skal stoppe eller være opmærksom på signalet, siger Paul Qvist, der ikke kan give en præcis tidshorisont for, hvornår der vil ske ændringer i krydset.

- Men det er da noget, vi forholdsvist hurtigt forsøger at gøre noget ved, tilføjer han.

Lyskryds under kritik: Cyklist fløj hen over kølerhjelm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce