Nyborgs borgmester ser planen om at nedlægge FynBus' rute 920 som et forslag, som han vil gøre alt for at få lagt ned igen.

Nyborg: Uddannelsesledere på Østfyn er skræmte ved udsigten til, at rute 920 bliver nedlagt, sådan som FynBus har foreslået i forbindelse med de seneste spareplaner. Står det til Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), kommer det aldrig til at ske.

- Jeg kan på ingen måde acceptere, at man skulle nedlægge Rute 920. Det er en rute, som betyder meget ikke mindst uddannelsesmæssigt i forhold til vores campus, som mange elever kommer til på den måde, siger Kenneth Muhs, der umiddelbart efter offentliggørelsen af spareplanerne tirsdag tog kontakt til FynBus' formand.

- Jeg har gjort ham opmærksom på, at det her ikke er en farbar vej, og at vi ikke kan støtte det her, tilføjer Kenneth Muhs, der ser de regionale ruter som vigtige livslinje i kommunerne.

- Hvis vi skal fastholde at kunne gøre noget decentralt, og at alting ikke skal centreres i Odense, har vi behov for de ruter. Derfor kan vi på ingen måde bakke op om forslaget, siger Kenneth Muhs, som ikke vil afvise, at Nyborg Kommune må træde ind, hvis rute 920 forsvinder.

- Lige nu kan jeg ikke forestille mig, at det bliver sådan. Men at få kommunen til at hænge sammen og få transporteret folk til både uddannelse og arbejde er afgørende, og hvis det mod forventning bliver sådan, bliver man nødt til at se på, hvad vi har af løsninger, siger Kenneth Muhs, der er fortrøstningsfuld efter at have reaktioner fra andre berørte kommuner.

- Der er forståelse for vigtigheden af den regionale sammenhængskraft. Det gør også, at jeg tænker, at der er noget medvind i forhold til at sige, at man i FynBus må sætte sig ned og finde en løsning, så man ikke skal lukke den rute, siger Kenneth Muhs.

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.

Mere om emnet

Se alle
6
Pest eller kolera: S-politiker erkender manglende prioritering af busser

Pest eller kolera: S-politiker erkender manglende prioritering af busser

20
Bus-fight: Odense-borgmester afviser at betale busregning

Bus-fight: Odense-borgmester afviser at betale busregning

7
Fynbus-formand: - Jeg vil helst holde nallerne fra de regionale ruter

Fynbus-formand: - Jeg vil helst holde nallerne fra de regionale ruter