I Langå har de ladet de traditionelle dilettantforestillinger afløse af lokalrevy - og det med stor succes.

Langå: Scenelyset er tændt. Et par borde med tilhørende stole bliver sat frem i salen. Fra siderummene bliver der flyttet ting ud. Der skal være plads til aktørerne.

Dem er der nemlig mange af. For i Langå står de lokale klar, når der bliver kaldt til aktiviteter i forsamlingshuset. Som nu den lokalrevy, der for tre år siden afløste den ellers årelange, stolte tradition for dilettantforestillinger.

Langårevyen 2018

Følgende aktører sørger for årets lokalrevy i Langå Forsamlingshus 7. og 13. april:Troels Pedersen, Krølle Pedersen, Dorte Solvang, Jens Solvang, Anne Mette Pedersen, Kenneth Jørgensen, Søren Roest, Christopher Rasmussen, Lars Knudsen, Birgit Knudsen, Stina Kirt.

Instruktør: Kenneth Jørgensen.

Musik: Stina Kirt.

Sufflør: Anne Andersen.

Kulisser: Palle Jørgensen.

Lys/lyd/tæppe: Sebastian Andersen, Mads Knudsen.

Sminke: Solveig Hjelholt, Tina Strøander.

Tekster: Stina Kirt, Kenneth Jørgensen, Birgit Knudsen, Søren Roest.

- Dilettanten var ved at klinge lidt ud. Så foreslog nogen en revy. Det var en god idé, siger Birgit Knudsen, der er med på årets revyhold. Som består af 17 - skriver sytten! - lokale, der gerne vil være med til at give alle andre i Langå en grinebidderaften - eller faktisk to - i forsamlingshuset.

Altid opbakning

Hvor andre har besvær med at få folk til at være med, er det altså ikke noget problem i Langå.

- Sådan er det her hos os. Folk er flinke til at bakke op om vores aktiviteter i landsbyen. Det gælder revyen, det gælder mange andre ting som blandt andet fællesspisningerne, siger Birgit Knudsen.

Så i Langå er det lige før, der ikke er plads nok på forsamlingshusets lille scene. Med noget i retningen af fire gang tre meter må aktørerne kæmpe med hinanden om pladsen.

- Ja, og ude bagved er der nu heller ikke meget plads, bemærker Birgit Knudsen, når de bag kulissen skal rundt om hinanden, mens andre er på scenen med deres sketches eller sange.

Alle med i hele processen

En lokalrevy kræver vittige tekster og muntre viser. Det ved instruktør Kenneth Jørgensen alt om. Han har netop afsluttet sin deltagelse ved Ørbæk Revy 2018, og er altså den, der leder tropperne gennem øveaftnerne op til, at årets Langå-revy "Går i luften," som titlen er, lørdag den 7. april ved en aftenfest med spisning og dans bagefter.

I Langå har de tænkt en hel del over, hvad årets revy skal indeholde. Allerede i oktober sidste år blev det første idémøde holdt, hvor mange mødte op for at bidrage. Idéerne blev udviklet på efterfølgende møder, og deltagerne kunne følge i det, skribenterne fik sat sammen.

Langå - med omegn

Denne øveaften mandag halvanden uge inden påske er kostumerne endnu ikke på helt på plads. Det samme gælder teksterne. Flere klamrer sig stadig til tekstarkene, når de går på scenen.

- I ugen efter påske øver vi hver dag. Så skal det nok komme på plads, siger Kenneth Jørgensen.

Så er der lige det med, om Langå kan levere stof nok til en lokalrevy. Kenneth Jørgensen trækker lidt på det. Og antyder, at det altså er Langå - med omegn, der leverer temaerne.

- Der skal nok være en del fra landsbyen, der bliver nævnt. Men vi tager også andre emner op fra det kommunale og på landsplan, siger Kenneth Jørgensen, som revysædvanen tro pludselig ikke er så konkret.

End ikke, om Trump dukker op på scenen i Langå Forsamlingshus vil han kommentere. Derimod vil han og revyholdet gerne fortælle, at der stort set er udsolgt til de to revyaftner. Fredagsforestillingen den 13. april var solgt på en uge, og denne aften er der få pladser tilbage lørdag den 7. april.

- Det er vi glade for. Og spændte på. Det giver da forventningspres. Vi skal jo helst levere, siger Kenneth Jørgensen og kalder tropperne til samling om aftnens opgaver.

Først den fælles startsang, så tager en gruppe fat på nummeret "Jobcentret," mens andre går i sidelokalet for at øve sange.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.