Lokale ildsjæle til kamp for præstegård: Det handler om demokrati

Hans Lysebjerg er blandt initiativtagerne til borgermødet den 15. maj. Arkivfoto: Mogens Rasmussen

Lokale ildsjæle til kamp for præstegård: Det handler om demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søskendeparret Hans og Else Lysebjerg Hansen fra Flødstrup har 15. maj indkaldt til borgermøde på Flødstrup præstegård. De håber at kunne vise, at de lokale ikke ønsker at præstegården skal flyttes til Ullerslev.

FLØDSTRUP/ULLERSLEV: Manglende demokrati og rod i budgettet i Flødstrup-Ullerslev menighedsråd.

Det er bare nogle af bevæggrundene bag, at søskendeparret Hans og Else Lysebjerg Hansen har valgt at indkalde til borgermøde omkring præstegården i Flødstrups fremtid den 15. maj.

Borgermødet udspringer af diskussionen om, hvor den kommende præst i Flødstrup-Ullerslev sogne skal have til huse. Menighedsrådet vedtog i starten af april i år, at den gamle præstegård i Flødstrup skulle sælges og en ny opføres i Ullerslev.

Den beslutning faldt dog Hans Lysebjerg Hansen for brystet.

- Jeg har sammen med min søster indkaldt til mødet fordi, at folk er ikke blevet oplyst om de konkrete budgetter. Menighedsrådet har ikke lagt frem, hvad det koster at bevare Flødstrup præstegård kontra at bygge en ny i Ullerslev. Menighedsrådet har heller ikke informeret menigheden omkring, at det koster tre millioner at renovere den gamle præstegård, hvorimod det koster seks at bygge en ny, siger han.

En principsag

Det er ikke kun økonomien, som bekymrer Hans Lysebjerg Hansen. Det samme gør det tvivlsomme grundlag, som dele af menighedsrådet bygger deres beslutning på. Han mener, at det skader det lokale demokrati.

- Spørgsmålet om præstegården er gået hen og blevet en principsag for et par personer i Ullerslevs menighedsråd. Når jeg snakker med menneskerne herude i området, så siger de, at flytningen af præstegården slet ikke er et ønske fra det brede befolkning. Så vil nogle måske sige, jamen menighedsrådet er jo demokratisk, men der skal man huske, at der ikke var valg til menighedsrådet. De blev blot spurgt om, hvorvidt de ville stille op. Og jeg kender folk, som ærgrer sig over, de ikke stillede op i sin tid.

Hans Lysebjerg Hansen håber, at der vil komme et så stort antal utilfredse sognebørn til borgermødet, og at menighedsrådet indser, de har begået en fejl ved at sende præstegården fra Flødstrup til Ullerslev.

Selv gør Hans Lysebjerg Hansen sit for, at konfirmandhuset ved Flødstrup præstegård bliver fyldt op.

- Sammen med bylauget deler vi annoncer ud i alle de lokales postkasser, hvori de bliver opfordret til at møde op 15. maj. Jeg håber, at folk vil tage imod invitationen, siger han.

Borgermødet vil finde sted i konfirmandhuset klokken 17.00.

Lokale ildsjæle til kamp for præstegård: Det handler om demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce