Løsladt efter grundlovsforhør: Sigtet for grov vold ville ikke stjæle, men bare kigge rundt

Politiet efterforskede søndag sagen om et indbrud, der var endt med, at en lærer på Efterskolen ved Nyborg blev ramt af knivstik. Tirsdag kunne de anholde en mistænkt i sagen, som imidlertid blev løsladt igen onsdag. Foto: Kasper Riggelsen

Løsladt efter grundlovsforhør: Sigtet for grov vold ville ikke stjæle, men bare kigge rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22-årig voldssigtet kan godt lide at gå ind på forbudte steder, men i weekenden endte det helt galt på Efterskolen ved Nyborg, hvor en lærer blev ramt af knivstik. Den 22-årige blev løsladt efter grundlovsforhør onsdag.

En forsagt ung mand med tykke briller og fedtet hår sad onsdag eftermiddag på anklagebænken ved Retten i Svendborg, sigtet for indbrud og grov vold mod den 58-årige lærer, der overraskede ham, da han natten til søndag gik rundt på Efterskolen ved Nyborg. Læreren blev ramt af den kniv, som den 22-årige havde taget fra knivblokken i sin mors køkken.

Ifølge den unge mand havde han ikke haft til hensigt at begå indbrud, endsige stikke læreren ned. Han sagde noget sig under grundlovsforhøret, men henholdt sig til den forklaring, han tidligere havde givet til politiet, og som anklageren gengav.

Lørdag aften 9. december havde han tilbragt alene på sit værelse i udkanten af Nyborg. Trods sin alder er han ikke i gang med uddannelse, ligesom han ikke har noget job, men bor hjemme hos sin mor. Faderen døde for nogle år siden, og efter at han droppede ud af ungdomsuddannelse, har han mistet kontakten til sine venner og bruger nu tiden på at spille computer.

Folkeskole var aflåst

Lørdag aften havde han spædet sit eget selskab op med en halv dunk rosévin og nogle glas snaps og vodka og var endt i en stille brandert.

- Han kan godt lide den halvfulde fornemmelse og fik lyst til at gå en tur, læste anklagerfuldmægtig Stephanie E. Pedersen, Fyns Politi, op af mandens forklaring.

Han havde et par uger forinden gået en lignende tur over til sin gamle folkeskole, hvor han havde fundet en ulåst dør og havde været indenfor.

- Han ville ikke stjæle noget, men bare gå rundt og kigge. Det gav ham et "rush" at gå ind på lidt forbudte steder, læste anklageren op.

Imidlertid var alle døre låst, og i stedet søgte han over på den nærliggende Efterskolen ved Nyborg, hvor han fandt en ulåst dør. Indenfor forsøgte han at låse en dør op, men det var til vagtlærerens soverum. Han kom ud og overraskede den 22-årige, der tog flugten og tabte både en sko, en lommelygte og sine briller.

- Han havde ikke til hensigt at skade nogen

Den 22-årige løb hjem, men da han er så svagtseende, at han ikke kan se uden sine briller, vendte han senere på natten tilbage for at finde dem. Fordi læreren havde været så opfarende, tog han en kniv med. Tilbage på efterskolen havde han opgivet at finde brillerne, da han igen mødte læreren, som nu var bevæbnet med et boldtræ og gav den 22-årige en omgang tæsk.

Han forsøgte at komme ud, men døren var låst, og da læreren blev ved at slå ham, gik han i panik og viftede med kniven, som ramte læreren.

- Han havde ikke til hensigt at skade nogen, kniven var bare for at holde læreren væk. Han havde ikke forestillet sig, at manden ville angribe, og gik i panik, da det skete, læste anklageren højt.

Anklagemyndigheden begærede manden varetægtsfængslet i fire uger, men det afviste dommeren, som ikke fandt, at der var særligt bestyrket mistanke om, at den 22-årige med forsæt havde stukket læreren.

- Læreren har ikke forklaret, hvordan stikket er sket, og det må være kommet under tumulten. Sigtede forklarer, at han ikke kunne komme ud og viftede med kniven for at holde ham på afstand, og det er muligt, at læreren har ramt kniven, da han slog med boldtræet, sagde dommer Henrik Riis Andreasen ved grundlovsforhøret.

Den 58-årige lærer blev ramt af kniven i armhulen en eller to gange og har ikke på noget tidspunkt været i livsfare, men ifølge retsmedicineren, der undersøgte ham, var det et tilfælde, at kniven ikke ramte vitale organer.

Selv om den 22-årige kan holde jul hjemme, er han fortsat sigtet for grov vold, tyveri og forsøg på indbrud, ligesom han er sigtet for at overtræde knivloven.

Løsladt efter grundlovsforhør: Sigtet for grov vold ville ikke stjæle, men bare kigge rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce