Løft: En lift kan lettet arbejdet på Bastionen

Under den omfattende ombygning af Bastionen blev der ikke råd til en lift, så kælderrummet under scenen nemmere kan benyttes som depot. Nu bliver der gjort et nyt forsøg på at få installeret liften, så slæb og tunge løft kan mindskes. Arkivfoto: Niels Andreasen

Løft: En lift kan lettet arbejdet på Bastionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I første omgang var der ikke råd, men nu har Kultur- og Fritidsudvalget fundet penge til at forsyne Nyborgs kulturhus med en stolelift.

Nyborg: Når kulturhuset Bastionens mange hundrede stole og borde og forskelligt udstyr gentagne gange skal sættes op og ryddes væk igen, afhængig af, hvad der skal være af aktiviteter i dens store sal, betyder det slæberi og tunge løft for de ansatte og frivillige i huset.

Allerede da det daværende huset stod overfor den omfattende ombygning til moderne kulturhus-formål var et stort ønske at få en lift, så det var nemt at stuve borde, stole og andet udstyr fra salen væk i kælderrummet under scenen - og tingene frem igen. Andre krævende opgaver i huset stod imidlertid først for, da de i alt 10 millioner kroner, der var sat af til renoveringen, skulle bruges. Så en lift fra sal til kælder blev sat på ventelisten.

Lift nødvendig

Nu går den ikke længere. Det er meldingen fra Bastionens ledelse til Nyborg Kommune, som i en henvendelse til kulturforvaltning med udgangspunkt i Arbejdstilsynets vejlending om løft, træk og skub af tungt udstyr beder om en liftløsning.

Efter indstilling fra forvaltningen er politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget ifølge udvalgsformand Erik Rosengaard (V) indstillet på at ofre 350.000 kroner til sådan en lift.

Liften mellem sal og kælder bliver integreret i en del af gulvet i salen. Det gør det muligt at sætte scenelamper, teatertæpper, borde og stole på rullevogne, der køres ind på liften, hvorfra det kan rulles ud igen, om det nu er i kælderen, det skal stå, eller hentes op i salen. Også tribunen i salen kan med liften opbevares i kælderen. Ved arrangementer, hvor tribunen ikke er i brug, optager den i dag plads i salen, der vil være bedre udnyttet til at opstille udskænkningssteder tæt ved adgang til køkken og café.

Skal besluttes i byrådet

Alt sammen altså gode argumenter for sådan en lift.

- Vi har brugt næsten alle 10 millioner, vi satte af til Bastionens ombygning. Derfor vil vi i stedet give pengene til liften som en tillægsbevilling. Vi foreslår at hente pengene i anlægsreserven for i år, siger Erik Rosengaard.

Så udvalget må gå videre med sagen og anbefale overfor byrådet at beslutte at give en tillægsbevilling for at sikre mindre slæb og tunge løft på Bastionen.

Løft: En lift kan lettet arbejdet på Bastionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce