Sidst på måneden indvies Erik Ballings Plads i Nyborg, og Erik Ballings ven og samarbejdspartner, Lise Nørgaard, er med.

Nyborg: Der er udsigt til en festlig dag, når Nyborg Kommune den 25. oktober markerer, at pladsen bag KinoVino opkaldes efter filminstruktøren Erik Balling.

Kommunen har nemlig inviteret forfatteren og journalisten Lise Nørgaard til at være med , og hun har takket ja. Det oplyste borgmester Kenneth Muhs under byrådets møde tirsdag aften.

Lise Nørgaard fyldte i juni 100 år, men hun er stadig frisk, og har altså energi til en tur til Nyborg for at være med til at hædre Erik Balling.

Lise Nørgaard var ven og samarbejdspartner med Erik Balling i flere projekter. Mest kendt er samarbejdet om tv-serien Matador, hvor Lise Nørgaard var hovedforfatter og Balling var instruktør. Men de to arbejdede også sammen om tv-serien Huset på Christianshavn, der jo genudsendes nærmest hele tiden på DR K.

Erik Balling har i sine erindringer fortalt, hvordan han arbejdede tæt sammen med Lise Nørgaard om at skabe figurerne til Matador. Og i samme forbindelse fortalte han, at flere af personerne fra Matadors kendte galleri er inspireret af mennesker, han mødte i sit barndomshjem i Nyborg.

Byrådet traf tirsdag aften den formelle beslutning om at kalde pladsen ved biografen for Erik Ballings Plads og samtidig vedtog man budgettet, hvor der er afsat 200.000 kroner til at sætte pladsen i stand.

Byrådets beslutning er en reaktion på et forslag fra Fyens Stiftstidende om at hædre den store, folkelige filminstruktør Erik Balling, der boede i Nyborg de første 11 år af sit liv fra 1924.
Før Stiftstidende har flere andre foreslået det samme.

Valget af pladsen ved biografen er truffet efter en runde, hvor borgere kunne sende deres forslag ind.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.