Lillemølle - landspolitisk centrum

Bendt Bendtsen, Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal fik sat fokus på kultursammenstød ved grundlovsmødet på Lillemølle. De varme emner blandt talerne var terrorangreb, Al-Qaida og tørklædeforbud.

Lillemølle - landspolitisk centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mølleejer Rasmus Nielsen fik succes med det første grundlovsmøde i ved den fredede vandmølle ved Refsvindinge

REFSVINDINGE: Sjældent om nogensinde har Lillemølle ved Refsvindinge haft så stor landspolitisk bevågenhed som i går.

Grundlovsdagen i den idylliske have bag den stråtækte, fredede møllegård med det snurrende vandhjul og den rislende Ørbæk Å i baggrunden - ja, vi manglede kun storken på taget! - var som skabt til festligholdelsen af det danskeste af det danske, Danmarks Riges Grundlov.

Og se, om ikke også vejret viste sig fra den mest solskinnende og blåhimlede side.

Så mølleejer og dagens vært, redaktør Rasmus Nielsen, indehaver af det politiske nyhedsbureau Altinget.dk, kunne godt være stolt over at have hentet hele fire partiledere til grundlovsmøde nede bag mølledammen.

- Stedet er perfekt til den type arrangement. Lige midt i landet, og så smukt beliggende, sagde værten selv, inden talerne, Bendt Bendtsen (K), Pia Kjærsgaard (DF), Villy Søvndal (SF) og Naser Khader (Ny Alliance) strømmede ind sammen med tilhørerne, der snart fyldte hele møllehaven.

Korpset af politiske journalister var også stort. Danmarks Radio, TV 2 og TV 2 News var på stedet med al teknikken, og der blev interviewet op og ned ad bakkerne uden for møllen. Blandt andre TV 2's Kaare R. Skou var inden mødestart i gang med Villy Søvndal oppe ved mølledammen.

Rasmus Nielsen havde på forhånd været bekymret for tilkørselsforhold og parkering ved den smalle Lillemøllevej. Men der var ingen problemer. Mange valgte at komme til mødet på cykel.

Rasmus Nielsen siger, at han håber at kunne gøre grundlovsmødet på Lillemølle til en årlig tradition. I hvert fald tyder fremmødet i går for at høre de fire partiledere tale om demokrati og værdier på, at Lillemølle om et års tid igen kan blive det landspolitiske centrum for nogle grundlovsdags-timer.

Lillemølle - landspolitisk centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce