Lille firma i topklasse

Jane og Torben Sommer Larsen har foran en såkaldt prøvehimmel på væggen i den store malersal tilsynladende taget plads på en stak tunge gamle protokoller. Men det er også en illusion. De er lavet af flamingo og lærred og vejer næsten ingenting.
Foto: Christian Brandt

Lille firma i topklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommer Larsen har fået Don Ø's blå stempel på masterplan for gigantcenter ved Billund.

NYBORG: I en tidligere staldbygning på en flad mark mellem Regstrup og Nordenhuse slås der streger til både højtflyvende gigantprojekter og helt jordnære små opgaver.

Her på Møllegårdsvej overtog ægteparret Jane og Torben Sommer Larsen i 2005 en forfalden landejendom. Den er nu indrettet både som bolig og tilholdssted for deres rumindretningsfirma.

De har netop lagt sidste hånd på en såkaldt tematiserings-masterplan for et af Europas største ferie- og oplevelsescentre Lalandia Billund, der ventes klar til indvielse i marts 2009.

Bag det står Parken Sport & Entertainment og Reka Gruppen. Ingen ringere end Flemming Østergaard, måske bedre kendt som Don Ø fra FC København, er formand for bestyrelsen.

- Han har lige godkendt vores masterplan for centrets overordnede design, så nu kan vi begynde at arbejde med detaljerne, fortæller Torben Sommer Larsen:

- Indtil videre er både det overordnede tema og detaljerne en forretningshemmelighed. Men det står fast, at centret kommer til at rumme et af Europas største tropiske vandlande på 6600 kvadratmeter.

- Vi må som sagt ikke røbe noget, men jeg kan antyde, at det bliver meget stemningsfuldt. Man får en eksotisk oplevelse i badelandet og mange andre steder i centret. Der er gjort meget mere ud af tematiseringen end normalt. Så det er ikke bare noget med et par palmer og et vandfald.

- I selve vanddelen bliver der mange nye aktiviteter og meget vildere, end man eller ser. De er tilpasset både bitte små vandhunde og mere garvede voksne. Men der er også noget for dem, der bare vil nyde det.

- Med indvielse af Lalandia Billund lige over for Legoland bliver den midtjyske by Danmarks fritidscenter nummer ét. Alle hotellerne er allerede ved at bygge til, siger Jane Sommer Larsen.

Det fynske firma er også stærkt involveret i hedebyens anden store attraktion.

- I Legoland har vi således stået for design og opførelse af Kongeborgen og Atlantis. Det sidste er baseret på sagnet om det smukke forsvundne kongerige, og her prøvede vi for første gang at arbejde med dekorationer under vand, bl.a. skibsvrag og tempelsøjler. Atlantis blev indviet sidste år og fik i 2007 besøg af 800.000.
Jane og Torben Sommer kigger ud ad vinduet til virksomhedens kontor, der er under indretning i bedste Harry Potter-stil.
Jane og Torben Sommer kigger ud ad vinduet til virksomhedens kontor, der er under indretning i bedste Harry Potter-stil.
Foto: Christian Brandt

I gang hos Fjord&Bælt

- Sideløbende med Lalandia-projektet er vi i gang med at lave et lege/vidensområde på 1. sal hos Fjord&Bælt i Kerteminde, fortæller Torben Sommer Larsen.

- Det tegnede vi i 2006, men centret har først nu fået fondspenge til en realisering. Vi tager udgangspunkt i eventyret om Pinocchio, hvis far blev slugt af en hval. Vi bygger selvfølgelig en hval, som børnene kan gå rundt inde i, og de får samtidig mulighed for at prøve at klatre op til Slaraffenland.

Sommer Larsen stod i øvrigt også for scenografi og belysning omkring Fjord&Bælts tunnel.

- Desuden er vi i gang med en række mere jordnære opgaver. Bl.a. legefaciliteter i en privat vuggestue ved Skårup, store udendørs legerarealer ved Odense-institutioner samt opgaver for bl.a. en børnehave i Slagelse, Ballerup Bibliotek og Odense Central Bibliotek. Det sidste har fået designet en kænguru med en bogpung til at stimulere læselysten i børnehaver.

Nyt eventyrslot

- Og så er vi lige ved at tegne et helt nyt eventyrslot til H.C. Andersen-spillene i Odense. Det gamle, som vi også har lavet, er nedslidt og kan kun holde en sæson mere.

Sommer Larsen har tre faste medarbejdere, men regner nu med at kontraktansætte 25-30 for et halvt år. Det er specialister fra ind- og udland, der skal medvirke til at løse opgaverne i Billund og Kerteminde.

- Lalandia er dog så stort, at vi må udbyde noget til kolleger og konkurrenter, siger Torben Sommer.

Både han og Jane har en fortid som scenografer. Efter at have arbejdet freelance for teater og tv oprettede de deres eget værksted og fik den første store eksterne opgave i 1996 i form af Kongeborgen i Legoland.

Siden er det bare gået slag i slag, og i 2005 flyttede firmaet fra Haarby Kommune ind i de nuværende omgivelser på Møllegårdsvej ved Nyborg.

- Og her bliver vi, til vi skal bæres bort, erklærer begge.

Harry Potter-kontor

I alt råder de over 415 kvm til beboelse og 1000 kvm til værksteder. Der mangler kun et showrum, ellers er der indrettet malersal, snedkersal, smedje, skulptørrum og tegnestue.

Kontoret flyttes snart fra privaten over ved siden af det planlagte showrum. Det bliver indrettet i Harry Potter-stil med små ruder og masser af kunstige bøger fra gulv til loft.

- Vores kontordame har oven i købet lovet at lave en knold i nakken, når hun flytter herover, fortæller Jane Sommer.

- Oprindelig ville vi have placeret virksomheden i trekantområdet. men dels var der for dyrt, dels kneb det med udvidelsesmuligheder. Her ligger vi kun fem km fra motorvejen og må udvide lige så meget, vi vil.

Om hemmeligheden bag deres succes, siger de to:

- Det er ikke, fordi vi er gode til at sælge os selv. Det skyldes udelukkende mund til mund. Folk hører om og ser det, vi har lavet. Vi går altid i dybden og sørger for, at tingene fungerer på mere end ét plan. Folk skal hele tiden kunne opleve noget nyt i de ting, vi har skabt. Vi laver aldrig noget overfladisk. Der skal være substans i det. Og den slags er der heldigvis et publikum, der stadig vil have. Lige fra det helt små til det helt store:

- For nylig fik vi et virkeligt cadeau, da den Internationale Merlin Entertainments Group, der ejer alle legolandene, erklærede, at vores arbejde kvalitetsmæssigt ligger i toppen af Europa. Merlin er verdens næststørste tematiseringsfirma efter Disney.

Lille firma i topklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce