Fredag aften døde en 69-årig mand efter at være faldet i havnebassinet i Nyborg Marina. Frivillige gjorde ellers alt, hvad de kunne for at redde ham. Ligsyn mandag skal kaste lys over sagen.

Nyborg: Det er endnu uvist, hvorfor en 69-årig mand fra lokalområdet fredag aften ved 17.30-tiden faldt i havnebassinet i Nyborg Marina og siden døde. Et vidne har godt nok set manden cykle langs havnekajen og beskrevet, hvordan han pludselig slog et slag med cyklen og væltede.

Men om det skyldes et ildebefindende eller noget andet kan et ligsyn mandag måske være med til at kaste lys over. En ting er dog sikkert. Den indsats, som tilfældigt forbipasserende har ydet i forbindelse med drukneulykken, fortjener stor ros.

Sådan lyder det fra indsatsleder ved beredskabet Nicolai Clausen, der ankom til ulykkesstedet som en af de første. Det viste sig at være på den del af Havnepromenaden, hvor der skal ligge nye klubhuse, og hvor der kun er en smal passage mellem hegnet og kajkanten.

- Da jeg ankommer, står der en yngre kvinde, som guider os. Vi kan ikke komme til med vores køretøjer på grund af en afspærring. Men to mænd ligger allerede på kajkanten og forsøger at holde ham op til overfladen. Der er cirka en meter op til kanten, men ved fælles hjælp lykkes det os at få ham op. Den indsats, som de frivillige har ydet, er virkelig til topkarakter, og det er langt mere, end man kan forvente af tilfældigt forbipasserende, fortæller han.

Ifølge politiet handlede det første vidne resolut og hoppede i vandet for at bjærge den 69-årige. Nicolai Clausen er ikke bekendt med, om vidnet var blandt de personer, der var til stede under den efterfølgende redningsaktion.

Ud over beredskabet, der stillede med seks mand, var også en ambulance, en læge og politiet til stede. Ved fælles hjælp blev der ydet hjerte- og lungemassage i 15-20 minutter, før manden blev kørt derfra i en ambulance i retning mod OUH.

Ifølge Nicolai Clausen viste den 69-årige ingen tegn på liv, men indsatslederen er ikke vidende om, hvornår manden afgik ved døden. De pårørende er underrettet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.