Ligestilling: Nyborg Kommune topper igen-igen

Sonja Marie Jensen (S) har været formand for ligestillingsudvalget i Nyborg Kommune siden 1. januar 2018. Ligesom Erik Rosengaard (V) tildeler hun også æren for kommunens førsteplads til hendes forgænger, Vibeke Ejlertsen (S). Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Ligestilling: Nyborg Kommune topper igen-igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For sjette gang i træk er Nyborg blevet udpeget som værende nummer ét på ligestillingsområdet blandt landets kommuner.

Nyborg: Endnu engang kan Nyborg Kommune kalde sig kommunemester i ligestilling. For sjette gang i træk indtager vi nemlig førstepladsen blandt de øvrige kommuner på landsplan, når det kommer til ligestilling blandt kommunens personale og de personer, der udfører kerneydelser såsom børnepasning.

Formand for ligestillingsudvalget Sonja Marie Jensen (S) mener, at grunden til Nyborgs succes på dette område skyldes en fokus, der har gjort ligestillingen til en fast del af tankegangen i Nyborg.

- Vi er nogen af dem, der har arbejdet mest intenst med ligestilling gennem rigtig mange år. Det gør, at vi er ret privilegerede, fordi det ligger meget naturligt for vores chefer og ledere rundt omkring at tænke over den kønslige og etniske ligestilling, når de skriver politiker, siger Sonja Marie Jensen.

Rapporten bygger på ligestillingsredegørelser, som kommunerne, regionerne og staten indberettede i efteråret 2017, hvilket også er det år, som rapporten dækker over. Det er Rambøll, der har stået for udarbejdningen af hovedrapporten. Rapporten udkommer hvert andet år.

På en skala fra 1 til 100 scorer Nyborg over 90 point på både personale- og kerneydelsesområdet. Landsgennemsnittet ligger på 38 point.

Etnisk ligestilling

Ifølge Erik Rosengaard (V), der er medlem af ligestillingsudvalget, skyldes det for det første, at man har haft et ligestillingsudvalg i mange år. Han mener, at udvalget har været gode til, at stille skarpt på de områder, hvor ligestillingen har haltet.

- Vi har haft stor fokus på for eksempel at få flere mænd i omsorgsjob. Det viser sig også, at Nyborg ligger godt i forhold til andre statistikker, som for eksempel i kommunens direktion, hvor der er en god fordeling af mænd og kvinder. Set over en bred kam, er der gjort mange indsatser, siger Erik Rosengaard.

Både Erik Rosengaard og Sonja Marie Jensen er forholdsvis nye medlemmer af ligestillingsudvalget. Erik Rosengaard giver således ros til den tidligere udvalgsformand, byrådsmedlem Vibeke Ejlertsen (S), for hendes indsats på ligestillingsområdet.

Erik Rosengaard vil bruge resultatet af rapporten til at se, hvilke andre områder indenfor ligestilling, som de kan tage op.

- De her statistikker er jo i forhold til kommunens personale. Nu skal vi se på, om vi kan finde andre fokusområder at gøre os bemærkede på i fremtiden, siger Erik Rosengaard.

Sonja Marie Jensen peger på etnisk ligestilling som noget af det, udvalget vil sætte fokus på. Selv fremhæver hun, at kun 2 procent af de ansatte på uddannelses- og undervisningsområdet er fra ikkevestlige lande. Det er på trods af, at de udgør cirka 5 procent af arbejdsstyrken.

- Ude i skolerne, der har man altså også brug for gode rollemodeller, som måske kommer fra ikkevestlige lande. Det er en af de ting vi kigger på på den etniske del lige nu, siger Sonja Marie Jensen.

Apropos det med at have gode rollemodeller, så vil det ligestillingsudvalget også kigge på, hvordan de kan få endnu flere mænd ansat i daginstitutioner og vuggestuer.

Ligestilling: Nyborg Kommune topper igen-igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce