En russisk ubåd sejler mandag eftermiddag gennem Storebælt fulgt af et dansk marinefartøj.

Det er en russisk ubåd af kiloklassen, der mandag eftermiddag glider igennem Storebælt og under broen, og ikke verdens største ubåd, Dmitrij Donskoy, som Fyens.dk tidligere har skrevet.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter. Fyens.dk beklager den forkerte oplysning.

Ubåden lå ved middagstid mandag ud for Sejrø og sejlede med knap 10 knob mod syd. Selv om det er en noget mindre ubåd end verdens største, bliver den fulgt af det danske marinefartøj HDMS Diana gennem de indre danske farvande.

I de danske farvande må båden ikke sejle neddykket, så den skulle altså være til at få øje på. Den ventes at sejle under Storebæltsbroen ved 15-tiden.

Rygtet vil vide, at verdens største ubåd, Dmitrij Donskoy sejler gennem Storebælt i den nærmeste fremtid, men hvor og om det sker, kan ingen vide, da der i sagens natur ikke offentliggøres sejlplaner.

Dmitrij Donskoy er 40 år gammel og 175 meter lang og 40 meter høj.

Hvis man ikke er i besiddelse af en hurtig båd, så man kan komme ud og se ubåden af kiloklassen, der sejler i T-ruten i den østlige del af Storebælt, kan man følge den hjemmefra, via hjemmesiden/app'en Marinetraffic.com.

Ubåden selv sender ingen signaler, der kan fanges af civilt udstyr, men som nævnt sejler flådefartøjet Diana lige bagved, så den kan man finde og følge.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
5
Video: Verdens største ubåd sejler gennem Storebælt

Video: Verdens største ubåd sejler gennem Storebælt

Sejler i Storebælt fredag aften: Fynsk-byggede fartøjer ledsager verdens største atomubåd

Sejler i Storebælt fredag aften: Fynsk-byggede fartøjer ledsager verdens største atomubåd

Russisk atomubåd øger beredskabet i dansk farvand

Russisk atomubåd øger beredskabet i dansk farvand