Leverandør holdt for nar


Leverandør holdt for nar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRIT VALG: Nyborg kommune indklaget til Tilsynsrådet for langsom sagsbehandling

NYBORG: - Jeg føler mig til grin, siger Else Ellegaard, eneejer af Fyns Håndværksrengøring, som sammen med DanRen sidst i marts bød på muligheden for at komme med klud og spand i Nyborg Kommune.

De to leverandører, som ønsker at yde hjemmehjælp til Nyborgs svage ældre, er endnu ikke godkendt.

Og det på trods af, at godkendelsen skulle have været afklaret i april - senest juli.

- Det er ligesom at holde os for nar. Jeg har brugt min tid og 750 kroner på en attest fra Erhvervsstyrelsen, og den fik de allerede i april måned, siger Else Ellegaard.

Privat eller offentlig

I Nyborg er der kun én udbyder af rengøring, og det er kommunen selv, for i over tre måneder har ansøgningerne ligget og ventet .

Regeringen ønsker ellers frit valg for den enkelte borger til selv at bestemme, om hjemmehjælpen skal være privat eller offentlig.

Den langsomme sagsbehandling har betydet, at en pårørende til en ældre dame allerede i juli har klaget til Tilsynsrådet.

Han ønsker at kunne vælge slægtningens hjemmehjælp ud fra flere mulige og altså få ansøgningerne ud af kosteskabet.

Ansøgningerne er prioriteret lavere end andre sager, og kommunen har manglet ressourcer, forklarer Claes Jakobsen, direktør i Nyborg Kommune

- Der er begået en fejl, som vi jo også begår indimellem, erkender han.

Undviger leverandører

Den forklaring og undskyldning har rengøringsselskaberne bare ikke modtaget fra kommunen. Hos Fyns Håndværksrengøring er adskillige henvendelser ikke blevet besvaret.

- Jeg synes ikke, de kan være bekendt ikke at kontakte os. Der kom et telefonopkald efter tre e-mails og et brev, hvor jeg bare bad om at få at vide, om der var nogen tvivlsspørgsmål, fortæller Else Ellegaard fra det ullerslevske firma.

I juli måned hvor borgeren klagede - altså for mere end tre måneder siden - bad Tilsynsrådet på baggrund af den pårørende om, at der skulle ske skred i sagen, og krævede en udtalelse. Den kommer måske på mandag.

Krav om afgørelse

Nu skriver vi november i kalenderen, men først ved månedens udgang, kan leverandørerne forvente et svar, fortæller Peter Sejersen (S) fra Socialudvalget.

Det er et krav, Claes Jakobsen har indskærpet.

- Jeg har sagt til Socialudvalget, at der skal tages stilling inden 1. december. Det er ikke tilfredsstillende, at vi ikke har fået det op at stå, siger han.

I andre kommuner har frit-valgs-ordningen haft ringe succes. Kun ganske få borgere har hidtil valgt at få besøg fra en privat hjemmehjælper. Alligevel er det politisk bestemt, at alle skal have tilbuddet om at skifte kommunens støvsuger ud med en anden.

Kommunerne kan selv sætte nogle betingelser, og i Nyborg valgte man sidste år, at leverandørerne blandt andet skal kunne stille en bankgaranti på 50.000 kroner, pleje de ældre alle ugens syv dage, kunne uddanne elever og indgå i et akut-beredskab. Hvis DanRen og Fyns Håndværksrengøring lever op til disse krav, kan Nyborgs ældre forhåbentlig se frem til selv at vælge deres service.

Leverandør holdt for nar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce