Deltagere fra ind- og udland er med, når Nyborg Tamilsk Sports Klub holder stævne i Skovparkhallen for at fejre, at klubben fylder 30 år.

Nyborg: For 30 år siden havde de tamilske flygtninge, der var kommet til Nyborg, behov for at mødes om noget, der ikke kun havde at gøre med det at være flytning. Så det blev til fodbold på Den Grønne ved Gasværksvej i Nyborg.

Det blev så god en succes, at tamilerne med hjælp fra Nybrog Kommune stiftede deres egen idrætsforening, Nybrog Tamilsk Sports Klub.

Det er nu 30 år siden. Det skal fejes. Naturligvis med sport. Så lørdag er den 18. februar er andre tamilske idrætsklubber bed til stævne på Nyborg-klubbens hjemembane i Skovparkhallen. Her går hele dagen med dyst i den særlige tamilske form for volleyball, i badminton og indendørs fodbold.

De er stadig 50 til 70 aktive i Nyborg Tamilsk Sports Klub, oplyser formand Rajagopal Ampacavana-Pillac og bestyrelsesmedlem Jeyantharan Babu Selliah forstå.

Så hvor starten var udendørs fodbold, er de store idrætsudfoldelser siden blvet i inddørs, også når det gælder fodbolden.

Men en ren tamilsk idrætsklub, er det en god ting? Er det ikke vigtigt at dyrke sin idræt i de eksisterende klubber i området?

Tilbage i slutningen af 1980'erne var ifølge Raja, som formand kalder sig til daglig, sprogbarrieren en af årsagerne til, at der dengang i særlig grad var behov for at have en idrætsklub for tamilere. Klubbens eksistens bremser nu ikke for, at de aktive også søger andre foreninger.

- Ja, det gør vi. I stor stil, særligt os yngre. Mange af os spiller i NGIF og andre steder, siger bestyrelsesmedlem og træner Jey, som mest benytter sig af sit kaldenavn.

Men de omkring 80 tamilske familier i Nyborg-områder holder altså også fast i aktiviteterne i den tamilske sportsklub. Med den opbakning, der er til træning og lysten til at være medlem, er der grund til at bevare det fællesskab blandt de tamilske flygtninge, som fodboldspillet på Den Grønne skabte for 30 år siden. Et fællesskab, der har vist sig langtidsholdbart.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.