Bilister kom langvejs fra, da Shell-tank åbnede med billigt brændstof. Med tanke på tankens beliggenhed ved Storebæltsbroen, tror chefen på, at det fortsætter sådan.

Knudshoved: Lyden af tomgang fra køretøjer i en flere hundrede meter lang række rumsterer i luften. Den suppleres af kortvarige sus fra dem, der bruger fredag eftermiddag på motorvejen. I horisonten kan Storebælt anes. Det kan bagenden af bilkøen ikke. Den snor sig hele vejen under tunnellen og rundt i det venstresving, der leder ind til tanken.

Sådan en kø har der ikke været ved Knudshoved Marina siden 1998, hvor den sidste færge sejlede over bæltet. Og det er netop dén historiske kobling, Shell-organisationen prøver at skabe. Ved åbningen af tankstationen i det gamle færgeleje, har de derfor sænket priserne på benzin, så også de svarer til 1998-standarder.

- Vi vil skabe noget opmærksomhed om, at der nu er en mulighed for at tanke lige her ved Fynske Motorvej, tæt på E20. Som vi kan se, er der rigtig mange fynboer og andre, der har taget imod tilbuddet og gerne vil have noget billigt brændstof, forklarer Søren Møller Maretti, ansvarlig for Shells nu 209 danske stationer.

Tomme tanke trak folk til

Kort før klokken 13 har han samlet sit hold på 15 medarbejdere. De står i en cirkel rundt om en masse papkasser. I kasserne ligger balloner, kasketter og poser med vingummi. Shell-ansatte i gule veste rækker dem ind gennem vinduerne til bilister, der venter i kø.

Ib Faber har fået en ny, sort kasket på. Men det er ikke derfor, han er kommet.

- Jeg er Shell-kunde, og så har jeg fået en mail fra dem om, at de åbnede i dag. Til de priser, og med en næsten tom tank, så var det oplagt. Nu har jeg lige tanket 50 liter for 253 kroner. Af den dyre diesel. Så for mig er der meget at hente, siger han.

Benzinen står til 6,46 per liter, dieselen 5,18. Men kun mellem klokken 13 og 16. Så det vil folk køre langt for. Nogle helt fra Odense:

- Jeg så på min computer, at der var 98-priser i dag, og så tænkte jeg, at ja, det er godt nok langt at køre, men tanken er næsten tom, og vi ville alligevel gerne se på et sommerhusområde ved Nyborg, så det er to fluer med et smæk, siger Jørgen Eriksen.

Efter klokken 16 står den igen på 2017-priser. Og mon ikke det vil gøre ventetiden til standerne kortere.

  • fyens.dk