Landsbyråd hjalp friluftsspil


Landsbyråd hjalp friluftsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØRBÆK: Når Herregårdsspillene på fredag har premiere med statister og hele pivtøjet på Glorup Slot, så skyldes det ikke mindst en stor indsats fra Ørbæk Landsbyråd.

Familien Givskud, som står bag herregårdsspillene, havde nemlig ikke selv held til at skaffe lokale statister til årets stykke. I begyndelsen af juni holdt familien et hvervemøde med kaffe og kage på Ørbæk Kro, men de fremmødte kunne tælles på én hånd.

Derfor trådte formanden for Ørbæk Landsbyråd, Ejvind Pedersen, til.

I løbet af en god uges tid havde han været rundt og stemme dørklokker hos de lokale og samlet 20 frivillige statister i alderen seks til 70 år.

- Det var jo meget nemmere for mig, fordi jeg har lokalkendskabet og ved, hvem man kan trække på, siger Ejvind Pedersen.

Han har ikke selv spillet teater før, men synes at ideen med Herregårdspillene på Glorup Slot er et fremragende initiativ.

- Det er altid herligt, når de sker noget kreativt i området. De her folk laver et stort stykke frivilligt arbejde, så det manglede da bare, at vi skulle bakke op om det, siger Ejvind Pedersen.

Ud over hjælpen med at finde statister har Ejvind Pedersen også sørget for at Herregårdsspillene får stillet Glorups jagthytte til rådighed, så skuespillerne har et sted at klæde om. Og så har han selv meldt sig som statist. Noget, han tager helt roligt, selv om han ikke har nogen erfaring med den rolle.

- Vi skal jo bare gå rundt i kostumer og være fyld i parken. Så det kan jeg nok klare, siger han.

Lokal ambassadør

Medinstruktør på Herregårdsspillene Morten Giv-skud er ovenud taknemmelig for den uventede hjælp fra Ejvind Pedersen.

- Det har været en stor lettelse at få kontakt med de lokale folk. Ellers var vores idé med statisterne faldet til jorden. Men nu har vi fået en lokal ambassadør, og det vil vi bygge videre på til næste år, siger Morten Givskud.

Ejvind Pedersen er også overbevist om, at arbejdet med at få lokale involveret kommer til at glide meget lettere i fremtiden.

- Folk snakker jo til højre og venstre. Når først det kommer ud, hvordan det er at være med i Herregårdsspillene, så vil interessen sprede sig som ringe i vandet, siger han.

Årets forestilling "Tulipantræets hemmelighed" spiller i Glorup Slotspark den 23.-25. juli, samt den 30.- 31. juli og 1. august. Alle dage klokken 20.00.

Billetter af 50 kr. kan bestilles på tlf.: 40 97 80 33.

Landsbyråd hjalp friluftsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce