Landsbyråd hilser moderne hus velkomment

Det er fantastisk, at nogen vil bygge et moderne hus herude, siger Annelise Spangsgaard. Hun og resten af Tårup Landsbyråd forstår ikke, hvorfor Danmarks Naturfredningsforening har kæmpet imod byggeri af et moderne hus i det åbne land ved Tårup. Arkivfoto.

Landsbyråd hilser moderne hus velkomment

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyrådet i Tårup forstår ikke, hvorfor Danmarks Naturfredningsforening har kæmpet imod, at en familie får lov til at rive en gammel ejendom ned og erstatte den med et moderne hus.

Tårup: - Det er helt fantastisk dejligt, at nogen vil etablere sig herude og bygge nyt.

Det siger formanden for landsbyrådet i Tårup, Anne-Lise Spangsgaard, og hun har allerede nået at vende sagen om byggeriet ved Lersey Alle med de fleste medlemmer af landsbyrådet.

Stiftstidende fortalte mandag, hvordan ægteparret Karin Bjerre og René Larsen har ventet to et halvt år på at få lov til at nedrive en gammel gård på Lersey Alle 22 og bygge et nyt, moderne hus i stedet. Nyborg Kommune gav byggetilladelse til projektet i foråret 2016, men Danmarks Naturfredningsforening klagede til Planklagenævnet, som ikke er kendt for sin hurtighed. Naturfredningsforeningen klagede med den begrundelse, at moderne byggeri med store vinduer og fladt tag ikke hører hjemme i det åbne land. Her skal husene ligne, det som er på landet i forvejen, mener DN.

Anne-Lise Spangsgaard og landsbyrådet glæder sig derimod over, at der nu er grønt lys til projektet ved Lersey Alle, for det giver udvikling i Tårup-området, når en familie får lov til at bygge en attraktiv bolig som erstatning for en gammel, nedslidt gård, mener de.

- Det er da dejligt, at der også kommer noget nyt og moderne ved en landsby. Det er sådan noget, der kan skabe udvikling hos os.

- Hvis de ikke havde fået lov til at rive ejendommen ned og bygge et nyt hus, havde ejerne måske forladt området igen. Men vi vil jo gerne have at folk bliver herude og bidrager til livet. Og vi ved også godt, hvordan det kan gå, hvis en gammel, utidssvarende gård får lov til at ligge. Det kan ende som en rotterede. Det har vi set mange eksempler på, siger Anne-Lise Spangsgaard.

Landsbyrådet i Tårup har i det hele taget svært ved at forstå naturfredningsforeningens argument om, at man ikke må bygge et moderne hus i det åbne land:

- Vi synes, det bliver flot med et moderne hus, og jeg forstår ikke, hvorfor man ikke skulle have lov til at bygge moderne ude i det åbne land. Det er jo ikke tilladt at udstykke nye grunde i det åbne land, så det her er den eneste måde at få noget nyt derude, siger Anne-Lise Spangsgaard.

- Og på Strandalleen i Nyborg er der tilsyneladende ingen problemer med at få lov til at rive ned og bygge nye huse. Så hvorfor ikke herude ved os, spørger Anne-Lise Spangsgaard.

Landsbyråd hilser moderne hus velkomment

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce