Landsbyer drøfter lokalråd


Landsbyer drøfter lokalråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AUNLSEV-BOVENSE:Landsbyerne i Ørbæk har været i gang i flere år med et lokalpolitisk arbejde for at sikre lokalsamfundenes udvikling.

Det vil en gruppe privatpersoner i Nyborgs nordvestlige område gerne drage nytte af. Så nu bliver der indbudt til et møde på Aunslev Skole mandag aften, hvor alle interesserede fra landsbyerne Aunslev, Hjulby, Regstrup, Nordenhuse, Skalkendrup, Bovense og Korkendrup er inviteret til at drøfte det formålstjenlig i at oprette lokalråd.

Gruppen består af Henrik Madsen, Jørn Vest Hansen, Lars Borup Andersen, Niels Johnsen og Jørgen Østerby. De lægger vægt på, at de ikke på nogen måde er udpeget, men har taget initiativet som privatpersoner.

Og så er det heller ingen hemmelighed, at flere af dem har været kontaktet af Ejvind Pedersen fra Svindinge, en af arkitekterne bag landsbyarbejdet i Ørbæk Kommune.

Så det er med kraftig inspiration herfra, at gruppen indkalder til mødet, hvor Ejvind Pedersen har lovet at komme med et oplæg om, hvordan arbejdet for lokalsamfundene i Ørbæk Kommune er oprettet, hvordan det fungere og hvilke resultater, der hidtil har været af det.

Initiativgruppen finder det spændende, at landsbyerne på den måde kan drøfte sager af betydning for det lokale samfund og være i direkte dialog med det politiske system.

Det er vigtigt at få sådan et system indarbejdet i forbindelse med dannelsen af den nye østfynske storkommune, mener gruppen.

Så på mødet håber de, at deltagerne vil være med til at drøfte, hvordan lokalråd kan bruges, hvordan de organiseres og hvordan landsbyerne i Nyborg Kommune kan komme videre med arbejdet.

Landsbymødet på Aunslev Skole mandag begynder kl. 19.30.

Landsbyer drøfter lokalråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce